Cărţile care ar fi putut schimba cursul omenirii. Istoria secretă a lumii, scrisă pe paginile distruse de timp

Articole

Marile imperii ale lumii au fost recunoscute în istorie ca fiind promotoarele unor idei pe care abia omul modern le-a redescoperit. Anticii din prima democraţie au introdus termeni revoluţionari şi idei care au schimbat cursul lumii.

Mărturiile celor mai mari scriitori, care pot schimba şi acum cursul istoriei, sunt adunate în mai multe cărţi misterioase – unele dintre ele fiind distruse, altele aflându-se la adăpostul celor mai mari biblioteci din lume.

Vă oferim exemplele unor cărţi ai căror autori sunt cel puţin controversaţi şi contestaţi de foarte mulţi istorici.

Evanghelia Evei
Este considerată a fi cea mai sexuală şi perversă apocrifă, care face referire la Biblie. Este foarte clar că această carte nu a supravieţuit pentru că Biserica timpurie a distrus-o, considerând-o “opera Diavolului”. În această carte se vorbea despre “dragostea liberă”, sau despre ritualurile sexuale explicite care ar genera satisfacţie bărbaţilor. Această carte a fost considerată periculoasă de Biserica Catolică pentru că punea sub semnul întrebării “celibatul” şi puritatea, concepte vechi de 2000 de ani pe care creştinismul le predică. Se pare că Epiphanius a fost cel care a ars această carte, simţindu-se ofensat de învăţăturile sale.

Cum ia naştere o sferă, Arhimede
Această carte explică modul în care este creat un miracol al Greciei Antice – Planetarium-ul, ceasurile astronomice. Această carte, scrisă de Arhimede explica mecanismul Antikythera – un calculator foarte avansat inventat de greci în anul 100 î.Hr. Chiar şi cele mai avansate concepte mecanice din prezent pălesc în faţa invenţiei grecilor. Se pare că această carte a fost arsă de romani, atunci când Bibliotecile din Alexandria au fost incendiate.

Despre războaiele lui Dumnezeu

Această carte vorbeşte despre războaiele pe care le-au dus Moise, Iisus şi chiar poporul Israel împotriva vrăjmaşilor care voiau să stingă flacăra Evangheliei. Mai mult, această carte spune modul minunat în care Dumnezeu şi-a condus poporul ales către Ţara Făgăduinţei. Potrivit legendelor care există, această carte ar fi fost scrisă chiar de degetul lui Dumnezeu, iar dacă ar fi supravieţuit ar fi fost mult mai populară decât Biblia.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Ține pasul cu cărțile bune – cărți reduse de Black Friday

Black Friday, evenimentul de reduceri cel mai cunoscut și așteptat din toată lumea, nu este doar despre tehnologie și electrocasnice. Știm că aceste produse au fost motorul campaniei încă de la începuturi, însă lucrurile au început să se schimbe în ultimii ani. Astăzi, reducerile de Black Friday sunt mai diversificate …

Articole
Regele Charles al III-lea, prima apariţie de la publicarea cărţii lui Harry. Unde a mers monarhul

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii şi-a făcut prima sa apariţie joi, în Scoţia, de la publicarea cărţii de memorării a fiului său, prinţul Harry, în care acesta din urmă face o serie de acuzaţii la adresa familiei regale britanice, informează DPA. În cartea sa “Spare”, Harry divulgă faptul …

Articole
Reduceri la carti Black Friday – Vezi ofertele

Acum este momentul sa-ti extinzi biblioteca si cunostintele! De Black Friday, te surprindem cu oferte ca la carte! Descopera editurile cu cele mai atragatoare preturi, in cadrul celui mai asteptat eveniment de cumparaturi online din an. Elefant.ro si-a inceput activitatea ca librarie online, iar din dragoste pentru rasfoire, de Black …