Cărţile care ar fi putut schimba cursul omenirii. Istoria secretă a lumii, scrisă pe paginile distruse de timp

Articole

Marile imperii ale lumii au fost recunoscute în istorie ca fiind promotoarele unor idei pe care abia omul modern le-a redescoperit. Anticii din prima democraţie au introdus termeni revoluţionari şi idei care au schimbat cursul lumii.

Mărturiile celor mai mari scriitori, care pot schimba şi acum cursul istoriei, sunt adunate în mai multe cărţi misterioase – unele dintre ele fiind distruse, altele aflându-se la adăpostul celor mai mari biblioteci din lume.

Vă oferim exemplele unor cărţi ai căror autori sunt cel puţin controversaţi şi contestaţi de foarte mulţi istorici.

Evanghelia Evei
Este considerată a fi cea mai sexuală şi perversă apocrifă, care face referire la Biblie. Este foarte clar că această carte nu a supravieţuit pentru că Biserica timpurie a distrus-o, considerând-o “opera Diavolului”. În această carte se vorbea despre “dragostea liberă”, sau despre ritualurile sexuale explicite care ar genera satisfacţie bărbaţilor. Această carte a fost considerată periculoasă de Biserica Catolică pentru că punea sub semnul întrebării “celibatul” şi puritatea, concepte vechi de 2000 de ani pe care creştinismul le predică. Se pare că Epiphanius a fost cel care a ars această carte, simţindu-se ofensat de învăţăturile sale.

Cum ia naştere o sferă, Arhimede
Această carte explică modul în care este creat un miracol al Greciei Antice – Planetarium-ul, ceasurile astronomice. Această carte, scrisă de Arhimede explica mecanismul Antikythera – un calculator foarte avansat inventat de greci în anul 100 î.Hr. Chiar şi cele mai avansate concepte mecanice din prezent pălesc în faţa invenţiei grecilor. Se pare că această carte a fost arsă de romani, atunci când Bibliotecile din Alexandria au fost incendiate.

Despre războaiele lui Dumnezeu

Această carte vorbeşte despre războaiele pe care le-au dus Moise, Iisus şi chiar poporul Israel împotriva vrăjmaşilor care voiau să stingă flacăra Evangheliei. Mai mult, această carte spune modul minunat în care Dumnezeu şi-a condus poporul ales către Ţara Făgăduinţei. Potrivit legendelor care există, această carte ar fi fost scrisă chiar de degetul lui Dumnezeu, iar dacă ar fi supravieţuit ar fi fost mult mai populară decât Biblia.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Black Friday: Cărți la reduceri de până la 95%!

Pregateste-te pentru seri relaxante, cu lecturi captivante, in anotimpul rece. Comanda acum, titluri exceptionale la preturi accesibile. Descopera unde gasesti cele mai mari reduceri la carti de Black Friday: Elefant.ro ofera discount de pana la 80% la carti de top fictiune, dezvoltare personala, istorie, psihologie, biografie si memorii, business, spiritualitate, …

Articole
BLACK FRIDAY 2019. Ce să nu cumperi pentru a nu lua țeapă

Black Friday 2019 România se organizează în data de 22 noiembrie. Conform tradiției americane, Black Friday 2019 este în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie (Ziua Recunoștinței), adică pe 29 noiembrie 2019. Black Friday 2019, ziua cu cele mai mari reduceri din an, se anunță a fi …

Articole
Vrei să citești o carte WOW ? Încearcă cartea “Fizica povestită” în 648 de pagini a lui Cristian Presură!

Einstein spunea odată că lucrul cel mai de neînţeles este că lumea poate fi înţeleasă. Ciudat, nu? Ne-am fi aşteptat ca lumea să fie o colecţie haotică de întâmplări singulare şi complet imprevizibile, un univers în care se poate întâmpla orice şi oricând. Dar universul îşi are legile lui, pe …