Cei mai mulţi bani ai românilor se duc pe mâncare. Suntem codaşii Europei la achiziţionarea de cărţi

Articole

Românii dau cea mai mare parte din ce câştigă pe mâncare. Mânâncă multă pâine, dar când vine vorba de cumpărat cărţi suntem codaşii Europei.

Ponderea cheltuielilor cu mâncarea arată nivelul de trai al unei ţări. Cu alte cuvinte, cu cât dăm mai mulţi bani pe mâncare, cu atât suntem mai săraci.

Aşadar, peste 40% din cheltuielile românilor sunt cu mâncarea, ceea ce ne plasează pe primul loc în Europa la acest capitol. După noi urmează polonezii, în Ungaria media este de peste 17%, iar în Germania, 10,4%.

Cei mai mulţi bani se duc pe pâine şi cereale, ponderea acestor cheltuieli fiind peste cea europeană. Şi alcoolul şi tutunul ne costă mult, aşa că 8% din cheltuieli se duc pe vicii. În România, şi ponderea cheltuielilor cu întreţinerea este mai mare decât cea europeană.

Oricum, nu suntem fruntaşi chiar la toate. Pentru minte şi suflet plătim cel mai puţin, faţă de ceilalţi europeni. Cultura – 5,1%, iar dacă la teatru nu ne permitem, de cărţi ce să mai vorbim? Un procent de 0,24 % din cheltuieli merge pe cărţi.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Ține pasul cu cărțile bune – cărți reduse de Black Friday

Black Friday, evenimentul de reduceri cel mai cunoscut și așteptat din toată lumea, nu este doar despre tehnologie și electrocasnice. Știm că aceste produse au fost motorul campaniei încă de la începuturi, însă lucrurile au început să se schimbe în ultimii ani. Astăzi, reducerile de Black Friday sunt mai diversificate …

Articole
Regele Charles al III-lea, prima apariţie de la publicarea cărţii lui Harry. Unde a mers monarhul

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii şi-a făcut prima sa apariţie joi, în Scoţia, de la publicarea cărţii de memorării a fiului său, prinţul Harry, în care acesta din urmă face o serie de acuzaţii la adresa familiei regale britanice, informează DPA. În cartea sa “Spare”, Harry divulgă faptul …

Articole
Reduceri la carti Black Friday – Vezi ofertele

Acum este momentul sa-ti extinzi biblioteca si cunostintele! De Black Friday, te surprindem cu oferte ca la carte! Descopera editurile cu cele mai atragatoare preturi, in cadrul celui mai asteptat eveniment de cumparaturi online din an. Elefant.ro si-a inceput activitatea ca librarie online, iar din dragoste pentru rasfoire, de Black …