Cei mai mulţi bani ai românilor se duc pe mâncare. Suntem codaşii Europei la achiziţionarea de cărţi

Articole

Românii dau cea mai mare parte din ce câştigă pe mâncare. Mânâncă multă pâine, dar când vine vorba de cumpărat cărţi suntem codaşii Europei.

Ponderea cheltuielilor cu mâncarea arată nivelul de trai al unei ţări. Cu alte cuvinte, cu cât dăm mai mulţi bani pe mâncare, cu atât suntem mai săraci.

Aşadar, peste 40% din cheltuielile românilor sunt cu mâncarea, ceea ce ne plasează pe primul loc în Europa la acest capitol. După noi urmează polonezii, în Ungaria media este de peste 17%, iar în Germania, 10,4%.

Cei mai mulţi bani se duc pe pâine şi cereale, ponderea acestor cheltuieli fiind peste cea europeană. Şi alcoolul şi tutunul ne costă mult, aşa că 8% din cheltuieli se duc pe vicii. În România, şi ponderea cheltuielilor cu întreţinerea este mai mare decât cea europeană.

Oricum, nu suntem fruntaşi chiar la toate. Pentru minte şi suflet plătim cel mai puţin, faţă de ceilalţi europeni. Cultura – 5,1%, iar dacă la teatru nu ne permitem, de cărţi ce să mai vorbim? Un procent de 0,24 % din cheltuieli merge pe cărţi.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Black Friday: Cărți la reduceri de până la 95%!

Pregateste-te pentru seri relaxante, cu lecturi captivante, in anotimpul rece. Comanda acum, titluri exceptionale la preturi accesibile. Descopera unde gasesti cele mai mari reduceri la carti de Black Friday: Elefant.ro ofera discount de pana la 80% la carti de top fictiune, dezvoltare personala, istorie, psihologie, biografie si memorii, business, spiritualitate, …

Articole
BLACK FRIDAY 2019. Ce să nu cumperi pentru a nu lua țeapă

Black Friday 2019 România se organizează în data de 22 noiembrie. Conform tradiției americane, Black Friday 2019 este în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie (Ziua Recunoștinței), adică pe 29 noiembrie 2019. Black Friday 2019, ziua cu cele mai mari reduceri din an, se anunță a fi …

Articole
Vrei să citești o carte WOW ? Încearcă cartea “Fizica povestită” în 648 de pagini a lui Cristian Presură!

Einstein spunea odată că lucrul cel mai de neînţeles este că lumea poate fi înţeleasă. Ciudat, nu? Ne-am fi aşteptat ca lumea să fie o colecţie haotică de întâmplări singulare şi complet imprevizibile, un univers în care se poate întâmpla orice şi oricând. Dar universul îşi are legile lui, pe …