Lev Tolstoi: Google celebreaza printr-un logo special 186 de ani de la nasterea lui Lev Tolstoi

Articole

LEV TOLSTOI. Contele Lev Nicolaevici Tolstoi, sau Lev Nicolaevici Tolstoi, a fost un scriitor rus. LEV TOLSTOI, sarbatorit de Google printr-un Doodle la 186 de ani de la nastere, este considerat unul dintre cei mai importanti romancieri ai lumii.

LEV TOLSTOI. Nascut in 9 septembrie 1828, pe mosia Iasnaia Poliana din Rusia, LEV TOLSTOI inceteaza din viata in data de 20 noiembrie 1910, la Astapovo.

LEV TOLSTOI. Alaturi de Fiodor Dostoievski, LEV TOLSTOI este unul dintre cei mai importanti si de seama reprezentanti ai “varstei de aur a literaturii ruse”, inceputa in 1820, cu primele scrieri ale lui Puskin si terminata in 1880, cu ultimele lucrari ale lui Dostoievski.

LEV TOLSTOI. Cele mai iubite, dar si importante romane ale lui LEV TOLSTOI sunt “Razboi si pace” si “Anna Karenina”, acestea avand o mare influenta si la dezvoltarea romanului pe plan mondial.

LEV TOLSTOI. Credintele si idelile filozofice si eseistice ale lui LEV TOLSTOI sunt cunoscute sub denumirea de “tolstoism”.

LEV TOLSTOI. Adancimea viziunii, acuitatea observatiei sociale si psihologice, sentimentul tragicului si omenescului, prin toate acestea s-au facut remarcate operele lui LEV TOLSTOI, care au atins pana acum milioane de cititori din intreaga lume.

LEV TOLSTOI. Pe langa cariera de romancier, LEV TOLSTOI s-a impus in epoca si ca eseist si dramaturg, dar si ca reformator in domeniul educatiei. LEV TOLSTOI este unul dintre cei mai cunoscuti membri ai familiei TOLSTOI, o familie ruseasca veche si aristocrata.

LEV TOLSTOI. Spre sfarsitul vietii, LEV TOLSTOI s-a impus si ca fervent comentator al invataturilor lui Hristos, in sensul lor social, pacifist si nemediat de vreo putere lumeasca.

LEV TOLSTOI. Ideile lui LEV TOLSTOI despre rezistenta nonviolenta – idei expuse in opere precum “Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru” – au avut un profund impact asupra unor personalitati importante in istorie, ca Martin Luther King sau Ghandi.

LEV TOLSTOI. In data de 20 noiembrie 1910, LEV TOLSTOI moare, certat cu Biserica Ortodoxa si doborat de pneumonie. Aristocratul LEV TOLSTOI a avut parte de o inmormantare simpla.

LEV TOLSTOI. Efigia lui LEV TOLSTOI a fost imprimata pe o moneda ruseasca din aur.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookLand.ro

Nemira.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
#cărți – Diferența între Hardcover și Paperback – Voi cum le preferați

De ce vă întreb asta? Pentru că m-am confruntat cu problema aceasta atunci când am vrut să plec în vacanţă şi am realizat că actuala carte pe care o citesc ar ocupa foarte mult şi ar cântări cam un kilogram, însumând cele 1300 de pagini. De asemenea, un alt motiv …

Articole
Harta Răzuibilă a României – Cadoul perfect de CENTENAR

La mulți ani, România! Pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire, Harta Răzuibilă a României este disponibilă astăzi, 1 decembrie, la prețul promoțional de 99 de lei. Am creat Harta Răzuibilă a României din dragoste pentru frumusețile prea puțin apreciate ale țării noastre, ca să-ți amintească de …

Articole
Scriitori de CENTENAR! Reduceri de până la 30% la CĂRȚI scrise de autori români din ultimii 100 de ani

Pentru noi Centenar înseamnă 100 de ani de literatură, în care nume mai mult sau mai puțin cunoscute lumii de peste hotarele României, așa cum a fost ea întregită în 1918, ne-au adus nouă, românilor, o masă critică pe care să o împărțim în favoriți și favorite. Care este poetul …