Lev Tolstoi: Google celebreaza printr-un logo special 186 de ani de la nasterea lui Lev Tolstoi

Articole

LEV TOLSTOI. Contele Lev Nicolaevici Tolstoi, sau Lev Nicolaevici Tolstoi, a fost un scriitor rus. LEV TOLSTOI, sarbatorit de Google printr-un Doodle la 186 de ani de la nastere, este considerat unul dintre cei mai importanti romancieri ai lumii.

LEV TOLSTOI. Nascut in 9 septembrie 1828, pe mosia Iasnaia Poliana din Rusia, LEV TOLSTOI inceteaza din viata in data de 20 noiembrie 1910, la Astapovo.

LEV TOLSTOI. Alaturi de Fiodor Dostoievski, LEV TOLSTOI este unul dintre cei mai importanti si de seama reprezentanti ai “varstei de aur a literaturii ruse”, inceputa in 1820, cu primele scrieri ale lui Puskin si terminata in 1880, cu ultimele lucrari ale lui Dostoievski.

LEV TOLSTOI. Cele mai iubite, dar si importante romane ale lui LEV TOLSTOI sunt “Razboi si pace” si “Anna Karenina”, acestea avand o mare influenta si la dezvoltarea romanului pe plan mondial.

LEV TOLSTOI. Credintele si idelile filozofice si eseistice ale lui LEV TOLSTOI sunt cunoscute sub denumirea de “tolstoism”.

LEV TOLSTOI. Adancimea viziunii, acuitatea observatiei sociale si psihologice, sentimentul tragicului si omenescului, prin toate acestea s-au facut remarcate operele lui LEV TOLSTOI, care au atins pana acum milioane de cititori din intreaga lume.

LEV TOLSTOI. Pe langa cariera de romancier, LEV TOLSTOI s-a impus in epoca si ca eseist si dramaturg, dar si ca reformator in domeniul educatiei. LEV TOLSTOI este unul dintre cei mai cunoscuti membri ai familiei TOLSTOI, o familie ruseasca veche si aristocrata.

LEV TOLSTOI. Spre sfarsitul vietii, LEV TOLSTOI s-a impus si ca fervent comentator al invataturilor lui Hristos, in sensul lor social, pacifist si nemediat de vreo putere lumeasca.

LEV TOLSTOI. Ideile lui LEV TOLSTOI despre rezistenta nonviolenta – idei expuse in opere precum “Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru” – au avut un profund impact asupra unor personalitati importante in istorie, ca Martin Luther King sau Ghandi.

LEV TOLSTOI. In data de 20 noiembrie 1910, LEV TOLSTOI moare, certat cu Biserica Ortodoxa si doborat de pneumonie. Aristocratul LEV TOLSTOI a avut parte de o inmormantare simpla.

LEV TOLSTOI. Efigia lui LEV TOLSTOI a fost imprimata pe o moneda ruseasca din aur.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Ține pasul cu cărțile bune – cărți reduse de Black Friday

Black Friday, evenimentul de reduceri cel mai cunoscut și așteptat din toată lumea, nu este doar despre tehnologie și electrocasnice. Știm că aceste produse au fost motorul campaniei încă de la începuturi, însă lucrurile au început să se schimbe în ultimii ani. Astăzi, reducerile de Black Friday sunt mai diversificate …

Articole
Regele Charles al III-lea, prima apariţie de la publicarea cărţii lui Harry. Unde a mers monarhul

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii şi-a făcut prima sa apariţie joi, în Scoţia, de la publicarea cărţii de memorării a fiului său, prinţul Harry, în care acesta din urmă face o serie de acuzaţii la adresa familiei regale britanice, informează DPA. În cartea sa “Spare”, Harry divulgă faptul …

Articole
Reduceri la carti Black Friday – Vezi ofertele

Acum este momentul sa-ti extinzi biblioteca si cunostintele! De Black Friday, te surprindem cu oferte ca la carte! Descopera editurile cu cele mai atragatoare preturi, in cadrul celui mai asteptat eveniment de cumparaturi online din an. Elefant.ro si-a inceput activitatea ca librarie online, iar din dragoste pentru rasfoire, de Black …