Lev Tolstoi: Google celebreaza printr-un logo special 186 de ani de la nasterea lui Lev Tolstoi

Articole

LEV TOLSTOI. Contele Lev Nicolaevici Tolstoi, sau Lev Nicolaevici Tolstoi, a fost un scriitor rus. LEV TOLSTOI, sarbatorit de Google printr-un Doodle la 186 de ani de la nastere, este considerat unul dintre cei mai importanti romancieri ai lumii.

LEV TOLSTOI. Nascut in 9 septembrie 1828, pe mosia Iasnaia Poliana din Rusia, LEV TOLSTOI inceteaza din viata in data de 20 noiembrie 1910, la Astapovo.

LEV TOLSTOI. Alaturi de Fiodor Dostoievski, LEV TOLSTOI este unul dintre cei mai importanti si de seama reprezentanti ai “varstei de aur a literaturii ruse”, inceputa in 1820, cu primele scrieri ale lui Puskin si terminata in 1880, cu ultimele lucrari ale lui Dostoievski.

LEV TOLSTOI. Cele mai iubite, dar si importante romane ale lui LEV TOLSTOI sunt “Razboi si pace” si “Anna Karenina”, acestea avand o mare influenta si la dezvoltarea romanului pe plan mondial.

LEV TOLSTOI. Credintele si idelile filozofice si eseistice ale lui LEV TOLSTOI sunt cunoscute sub denumirea de “tolstoism”.

LEV TOLSTOI. Adancimea viziunii, acuitatea observatiei sociale si psihologice, sentimentul tragicului si omenescului, prin toate acestea s-au facut remarcate operele lui LEV TOLSTOI, care au atins pana acum milioane de cititori din intreaga lume.

LEV TOLSTOI. Pe langa cariera de romancier, LEV TOLSTOI s-a impus in epoca si ca eseist si dramaturg, dar si ca reformator in domeniul educatiei. LEV TOLSTOI este unul dintre cei mai cunoscuti membri ai familiei TOLSTOI, o familie ruseasca veche si aristocrata.

LEV TOLSTOI. Spre sfarsitul vietii, LEV TOLSTOI s-a impus si ca fervent comentator al invataturilor lui Hristos, in sensul lor social, pacifist si nemediat de vreo putere lumeasca.

LEV TOLSTOI. Ideile lui LEV TOLSTOI despre rezistenta nonviolenta – idei expuse in opere precum “Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru” – au avut un profund impact asupra unor personalitati importante in istorie, ca Martin Luther King sau Ghandi.

LEV TOLSTOI. In data de 20 noiembrie 1910, LEV TOLSTOI moare, certat cu Biserica Ortodoxa si doborat de pneumonie. Aristocratul LEV TOLSTOI a avut parte de o inmormantare simpla.

LEV TOLSTOI. Efigia lui LEV TOLSTOI a fost imprimata pe o moneda ruseasca din aur.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Top 6 cărți de educație financiară care îți oferă resurse mai valoroase decât banii!

Ne plângem mai mereu că nu avem bani, dar de fapt, de cele mai multe ori nu banii sunt cei care ne lipsesc, ci educația. Adică știința de a administra banii, puțini sau mulți, pe care îi câștigăm. Nu trebuie să te învinuiești pentru asta. Motivul se află probabil în …

Articole
Pachet CĂRȚI: “Ințelepciunea și ABC-ul psihopaților”, Kevin Dutton

Intelepciunea psihopatilor – Cumpara cartea de aici Optimismul extrem este o marca distinctiva a psihopatilor, ei fiind mereu in stare sa intoarca pana si cea mai pacatoasa situatie in favoarea lor. Manat de curiozitate, Dutton incepe un periplu amplu si epuizant intre cele mai cunoscute laboratoare psihologice, inchisori de maxima …

Articole
Lucrările lui Harari îți vor forma o nouă perspectivă asupra istoriei

Sapiens ne-a arătat de unde venim. Homo Deus ne arată încotro ne îndreptăm, iar 21 de lecții pentru secolul XXI va reveni la probleme actuale cu impact global. Vei porni prin a afla mai multe despre Homo Sapiens – chiar din vremea când Pământul avea cel puțin șase specii de oameni …