Librărie de carte românească, la Bruxelles

Articole

Iubitorii de carte românească din Belgia vor avea la dispoziţie, de la începutul lunii mai, o librărie cu sediul la Bruxelles, de unde vor putea cumpăra volume de proză şi poezie, albume, dicţionare sau manuale, la iniţiativa unei organizaţii nonprofit, informează Agerpres.

Librăria, care va fi găzduită în sediul organizaţiei EuropaNova, va oferi totodată spre vânzare filme şi albume de muzică româneşti, în urma unui parteneriat cu lanţul de librării Cărtureşti, a explicat profesoara Mirela Niţă Sandu, vicepreşedintele societăţii.

Pe lângă volume în limba română, centrul va pune totodată la dispoziţie cărţi ale unor autori din alte ţări din Europa Est-Centrală şi Balcanică, atât în limba originală cât şi în traducere.

Librăria, care va dispune într-o primă fază doar de opere în limba română, va avea atât volume de proză şi poezie, cât şi cărţi de specialitate, cum ar fi cele de istorie, accentul fiind pus pe autorii contemporani.

“Datorită interesului suscitat de ţările din Europa Est-Centrală şi Balcanică în urma valurilor succesive de extindere (n.r. – a UE) şi ţinând cont de cererea tot mai mare, atât în rândul diasporei acestor ţări cât şi al publicului din Europa Occidentală dornic să descopere aceste noi orizonturi, considerăm potrivit să propunem curiozităţii acestui public culturale care îşi găsesc expresia în următoarele limbi: română, poloneză, cehă, slovacă, maghiară, bulgară, croată, sârbă, slovenă şi turcă”, se arată în broşura de prezentare a organizaţiei.

În afară de deschiderea unei librării multilingve, organizaţia urmăreşte crearea unei şcoli specializate în predarea limbilor din ţările din Europa Est-Centrală şi Balcanică, crearea unui spaţiu de întâlniri şi dialog intercultural între publicul occidental şi cetăţenii din ţările acestei părţi a Europei, precum şi crearea unui spaţiu de întâlniri şi de activităţi culturale pentru membrii comunităţilor din aceste ţări stabiliţi la Bruxelles.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Ține pasul cu cărțile bune – cărți reduse de Black Friday

Black Friday, evenimentul de reduceri cel mai cunoscut și așteptat din toată lumea, nu este doar despre tehnologie și electrocasnice. Știm că aceste produse au fost motorul campaniei încă de la începuturi, însă lucrurile au început să se schimbe în ultimii ani. Astăzi, reducerile de Black Friday sunt mai diversificate …

Articole
Regele Charles al III-lea, prima apariţie de la publicarea cărţii lui Harry. Unde a mers monarhul

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii şi-a făcut prima sa apariţie joi, în Scoţia, de la publicarea cărţii de memorării a fiului său, prinţul Harry, în care acesta din urmă face o serie de acuzaţii la adresa familiei regale britanice, informează DPA. În cartea sa “Spare”, Harry divulgă faptul …

Articole
Reduceri la carti Black Friday – Vezi ofertele

Acum este momentul sa-ti extinzi biblioteca si cunostintele! De Black Friday, te surprindem cu oferte ca la carte! Descopera editurile cu cele mai atragatoare preturi, in cadrul celui mai asteptat eveniment de cumparaturi online din an. Elefant.ro si-a inceput activitatea ca librarie online, iar din dragoste pentru rasfoire, de Black …