Librărie de carte românească, la Bruxelles

Articole

Iubitorii de carte românească din Belgia vor avea la dispoziţie, de la începutul lunii mai, o librărie cu sediul la Bruxelles, de unde vor putea cumpăra volume de proză şi poezie, albume, dicţionare sau manuale, la iniţiativa unei organizaţii nonprofit, informează Agerpres.

Librăria, care va fi găzduită în sediul organizaţiei EuropaNova, va oferi totodată spre vânzare filme şi albume de muzică româneşti, în urma unui parteneriat cu lanţul de librării Cărtureşti, a explicat profesoara Mirela Niţă Sandu, vicepreşedintele societăţii.

Pe lângă volume în limba română, centrul va pune totodată la dispoziţie cărţi ale unor autori din alte ţări din Europa Est-Centrală şi Balcanică, atât în limba originală cât şi în traducere.

Librăria, care va dispune într-o primă fază doar de opere în limba română, va avea atât volume de proză şi poezie, cât şi cărţi de specialitate, cum ar fi cele de istorie, accentul fiind pus pe autorii contemporani.

“Datorită interesului suscitat de ţările din Europa Est-Centrală şi Balcanică în urma valurilor succesive de extindere (n.r. – a UE) şi ţinând cont de cererea tot mai mare, atât în rândul diasporei acestor ţări cât şi al publicului din Europa Occidentală dornic să descopere aceste noi orizonturi, considerăm potrivit să propunem curiozităţii acestui public culturale care îşi găsesc expresia în următoarele limbi: română, poloneză, cehă, slovacă, maghiară, bulgară, croată, sârbă, slovenă şi turcă”, se arată în broşura de prezentare a organizaţiei.

În afară de deschiderea unei librării multilingve, organizaţia urmăreşte crearea unei şcoli specializate în predarea limbilor din ţările din Europa Est-Centrală şi Balcanică, crearea unui spaţiu de întâlniri şi dialog intercultural între publicul occidental şi cetăţenii din ţările acestei părţi a Europei, precum şi crearea unui spaţiu de întâlniri şi de activităţi culturale pentru membrii comunităţilor din aceste ţări stabiliţi la Bruxelles.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Black Friday: Cărți la reduceri de până la 95%!

Pregateste-te pentru seri relaxante, cu lecturi captivante, in anotimpul rece. Comanda acum, titluri exceptionale la preturi accesibile. Descopera unde gasesti cele mai mari reduceri la carti de Black Friday: Elefant.ro ofera discount de pana la 80% la carti de top fictiune, dezvoltare personala, istorie, psihologie, biografie si memorii, business, spiritualitate, …

Articole
BLACK FRIDAY 2019. Ce să nu cumperi pentru a nu lua țeapă

Black Friday 2019 România se organizează în data de 22 noiembrie. Conform tradiției americane, Black Friday 2019 este în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie (Ziua Recunoștinței), adică pe 29 noiembrie 2019. Black Friday 2019, ziua cu cele mai mari reduceri din an, se anunță a fi …

Articole
Vrei să citești o carte WOW ? Încearcă cartea “Fizica povestită” în 648 de pagini a lui Cristian Presură!

Einstein spunea odată că lucrul cel mai de neînţeles este că lumea poate fi înţeleasă. Ciudat, nu? Ne-am fi aşteptat ca lumea să fie o colecţie haotică de întâmplări singulare şi complet imprevizibile, un univers în care se poate întâmpla orice şi oricând. Dar universul îşi are legile lui, pe …