Lucrările lui Harari îți vor forma o nouă perspectivă asupra istoriei

Articole

Sapiens ne-a arătat de unde venim. Homo Deus ne arată încotro ne îndreptăm, iar 21 de lecții pentru secolul XXI va reveni la probleme actuale cu impact global. Vei porni prin a afla mai multe despre Homo Sapiens – chiar din vremea când Pământul avea cel puțin șase specii de oameni – urmând să afli mai multe despre ceea ce Harari consideră a fi următorul pas în evoluția omului și anume Homo Deus.

Sapiens îți va deschide ochii cu privire la originea noastră, pe când Homo Deus îți va trasa direcția în care se îndreaptă umanitatea.: cenzură și dezinformare, știri false, relevanța religiilor ori a națiunilor, educația, ignoranța, războiul și terorismul.

Vezi lista de carte ale lui Harari!

21 de lecții pentru secolul XXI face lumină în privința unora dintre cele mai presante chestiuni de pe agenda globală actuală. Cum facem față epidemiei de știri false? Mai sunt relevante națiunile și religiile? Ce ar trebui să ne învățăm copiii? De ce trece democrația liberală printr-o criză? Este iminent un nou război mondial?

Ce înseamnă ascensiunea lui Donald Trump? Ce civilizație domină lumea – Occidentul, China, islamul? Europa ar trebui să-și deschidă porțile imigranților? Poate naționalismul să rezolve problemele legate de inegalitate și de schimbare climatică? Ce ar trebui să facem în privința terorismului?

Yuval Noah Harari este doctor absolvent al prestigioasei Universități Oxford din 2002, născut în Haifa, Israel și profesor al departamentului de Istorie în cadrul Universității din Ierusalim.

Cercetarea sa se concentrează pe întrebări macro-istorice precum: Care este relația dintre istorie și biologie? Care este diferența esențială dintre Homo sapiens și alte animale? Există dreptate în istorie? Are istoria o direcție?

Au devenit oamenii mai fericiți de-a lungul istoriei? Care sunt întrebările de natură etică pe care le ridică ascensiunea științei și a tehnologiei în secolul XXI?

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Top 6 cărți de educație financiară care îți oferă resurse mai valoroase decât banii!

Ne plângem mai mereu că nu avem bani, dar de fapt, de cele mai multe ori nu banii sunt cei care ne lipsesc, ci educația. Adică știința de a administra banii, puțini sau mulți, pe care îi câștigăm. Nu trebuie să te învinuiești pentru asta. Motivul se află probabil în …

Articole
Pachet CĂRȚI: “Ințelepciunea și ABC-ul psihopaților”, Kevin Dutton

Intelepciunea psihopatilor – Cumpara cartea de aici Optimismul extrem este o marca distinctiva a psihopatilor, ei fiind mereu in stare sa intoarca pana si cea mai pacatoasa situatie in favoarea lor. Manat de curiozitate, Dutton incepe un periplu amplu si epuizant intre cele mai cunoscute laboratoare psihologice, inchisori de maxima …

Articole
#cărți – Diferența între Hardcover și Paperback – Voi cum le preferați

De ce vă întreb asta? Pentru că m-am confruntat cu problema aceasta atunci când am vrut să plec în vacanţă şi am realizat că actuala carte pe care o citesc ar ocupa foarte mult şi ar cântări cam un kilogram, însumând cele 1300 de pagini. De asemenea, un alt motiv …