Top 100 cele mai importante carti din istoria omenirii

Top-uri

Urmatoarea lista a fost realizata de catre Martin Seymour-Smith in cartea sa The 100 Most Influential Books Ever Written. Lista cuprinde cele mai importante carti care au influentat istoria gandirii de-a lungul timpului. Domeniile abordate de carti variaza de la filosofie si religie pana la fizica si matematica.

1.Cartea prefacerilor
Yi-Jing tradus Cartea Prefacerilor este un text clasic chinezesc care pune la dispozitie informatii despre modul in care magii din dinastia Zhou foloseau un sistem de divinatie. De asemenea, cartea ofera explicatii ale principiilor care stau la baza crearii lumii si ale modului in care aceasta functioneaza. Cartea sustine faptul ca trebuie sa existe un echilibru intre principiile opuse si ca omul este supus unei schimbari inevitabile pe care trebuie sa o accepte pentru a putea progresa.

2. Iliada de Homer
Iliada este o epopee care are ca subiect principal razboiul Troiei. Cartea descrie conflictul dintre aheii din Grecia si troieni in care sunt implicate si anumite divinitati. Epopeea care curpinde 24 de canturi cu aproximativ 15.000 de versuri insista asupra virtutiilor eroilor care se lupta pentru a-si atinge obiectivele.
3. Odiseea de Homer
Odiseea este o opera literara greceasca veche in care Homer scrie despre faptele regelui Odiseu, cunoscut si sub numele de Ulise. Actiunea se petrece dupa razboiul troian, cartea prezentand evenimentele care au loc in drumul lui Ulise spre casa. Calatoria sa este plina de peripetii care nu fac decat sa evidentieze calitatile dar si slabiciunile eroului.
4. Coranul
Coranul este o carte sacra pentru musulmani in care profetului Muhammad ii sunt revelate cuvintele lui Dumnezeu prin intermediul ingerului Gabriel. Mesajele transmise de Dumnezeu au rolul de a contribui la viata spirituala a musulmanilor care le considera un reper moral si spiritual datorita principiilor prezentate care stau la baza existentei lor.
5. Upanisade
Upanisadele sunt Scripturile hinduse care fac parte din Vede, cele mai vechi texte din religia hindusa. Textele se bazeaza pe principii filosofice si spirituale care ii ghideaza pe hindusi in viata de zi cu zi. Revelatiile despre adevarul absolut care sunt prezentate in carte au scopul de a-i ajuta pe hindusi sa acceada la o realitate sacra.
6. Istoria Razboiului Peloponesiac de Tucidide
Cartea scrisa de Tucidide descrie evenimentele care au avut loc in cadrul razboiului peloponesiac. Istoricul grec Tucidide a fost implicat in acest razboi, ocupand functia de comandant motiv pentru care cartea sa este considerata a reda cu acuratete informatii despre conflictul dintre Liga peloponesiaca condusa de spartani si Liga de la Delos condusa de catre atenieni.

7. Istorii de Herodot
Cartea constituie o sursa istorica esentiala, Herodot fiind considerat “parintele fondator al istoriei”. Istoriile ofera o perspectiva obiectiva asupra evenimentelor importante petrecute in Antichitate, punand la dispozitie cititorilor posibilitatea de a se documenta in privinta obiceiurilor vechi si a mentalitatii din aceasta perioada.
8. Corpus Aristotelicum de Aristotel
Corpus Aristotelicum este impartit in cinci categorii si anume: in scrieri de logica, scrieri despre stiinta, scrieri metafizice, scrieri etice si scrieri estetice. Principiile pe care Aristotel le-a dezbatut in lucrarile sale au stat la baza scolii filosofice infiintate de catre acesta. De asemenea, la baza ideilor sale stau cunostintele pe care filosoful grec si le-a insusit in cadrul Academiei lui Platon din Atena.
9. Republica de Platon
Republica reprezinta una dintre cele mai importante si cunoscute lucrari ale lui Platon in care acesta scrie despre viziunea filosofica asupra politicii dar si a existentei umane. Prin dialogul lui Socrate, Platon adopta o atitudine pozitiva fata de modul ideal de guvernare a statului la baza caruia trebuie sa stea justitia. Acesta insista asupra importantei justitiei pentru sistemul de guvernare a statului.
10. Analecte de Confucius
Cartea cuprinde ideile lui Confucius despre viata, cuvintele sale fiind incarcate de intelepciunea cu care aceasta priveste existenta umana. Citatele sale au rolul de a ne calauzi in viata de zi cu zi, fiind valabile pentru oricine indiferent de statutul social. Printre domeniile pe care le abordeaza Confucius se numara lectura, prietenia si muzica.
11. Corpus Hippocraticum de Hipocrat
Corpus Hippocraticum este o colectie de lucrari care cuprind invataturile atribuite medicului grec Hipocrat. Intrucat lucrarile difera prin continut si stilul in care sunt redate principiile medicinei, exista posibilitatea ca lucrarile din aceasta colectie sa apartina si altor autori. Lucrarile prezinta descoperirile lui Hipocrat si concluziile si cazurile de boli care au stat la baza lor.
12. Tao Te Ching de Lao Zi
Cartea clasica Tao Te Ching ofera o perspectiva filosofica asupra existentei umane pe care s-au bazat invataturile taoismului. Titlul lucrarii se refera la calea spre adevarul absolut despre care se presupune ca Lao Zi a scris. Printre conceptele gandirii chineze care sunt dezbatute in lucrare se numara non-existenta, drumul spre o realitate sacra, haosul si experienta mistica.
13. Elementele de Euclid
Elementele cuprinde studii si definitii din domeniul geometriei care au avut un impact mare asupra matematicii. Acestea sunt impartite in 13 carti care trateaza geometria plana, proportiile si geometria in spatiu. In ultima sa carte, Euclid scrie si despre teoria numerelor, contribuind la aplicarea logicii in matematica.

14. Dhammapada
Dhammapada este o colectie de scrieri din religia budista care se presupune ca apartine lui Buddha. Invataturile prezentate in aceasta colectie au fost inspirate de evenimentele care au avut loc in viata acestuia. Experienta sa monastica in urma careia Buddha si-a format viziunea asupra existentei umane a stat la baza principiilor dezvoltate in scrierile sale.
15. Avesta
Avesta curpinde o serie de texte din mitologia si religia persona, constituind pentru mazdaism cartea sfanta care ii ghideaza pe adeptii sai in evolutia lor spirituala. Avesta prezinta invataturile mai multor autori din perioade diferite. Avesta a fost scrisa de-a lungul sutelor de ani, cea mai importanta parte a sa fiind atribuita lui Zarathrusta.
16. De Rerum Natura de Lucretiu
De Rerum Natura transmite ideile epicureismului raportandu-se la principii ale psihologiei si ale atomismului, o teorie cosmologica care sustine ca universul este format din atomi. Lucretiu a fost primul scriitor care le-a prezentat cititorilor romani filosofia epicureica. Lucrarea este impartita in sase carti in care se regaseste viziunea autorului asupra mintii si sufletului si asupra modului in care functioneaza universul.
17. Eneida de Virgiliu
Eneida este o epopee in care Virgiliu infatiseaza povestea legendara a lui Aeneas dupa ce acesta a plecat din Troia. Virgiliu arata cum evenimentele care au loc in viata lui Aeneas il transforma pe acesta intr-un adevarat erou si un model demn de urmat de catre romani. Una dintre temele abordate de catre Virgiliu este responsabilitatea fata de obligatiile religioase si sociale care reprezinta un reper pentru moralitatea romanilor.
18. Scrieri de Philon din Alexandria
In cartea sa Philon din Alexandria pune la dispozitie cititorilor reprezentari filosofice care creeaza o armonie intre traditiile evreiesti si filosofia greaca. Acesta a supus unei analize ideile grecesti si cele evreiesti, incercand sa gaseasca explicatii pentru religia iudaica din perspectiva filosofiei grecesti.
19. Noul Testament
Noul Testament reprezinta partea a doua a Bibliei, avand 27 de carti. Acesta ofera detalii despre viata lui Iisus Hristos, cuprinzand in acelasi timp si invataturile Bisericii. O parte dintre apostoli au inclus in Noul Testament predici, scrierile lor capatand numele de “evanghelii”.
20. Vietile Paralele de Plutarh
Vietile Paralele este una dintre cele mai cunoscute lucrari ale lui Plutarh si cuprinde biografiile oamenilor ilustri. Majoritatea biografiilor sunt prezentate sub forma de pereche in sensul ca sunt comparate biografiile a cate doi oameni importanti din istoria omenirii. Astfel Alexandru cel Mare este comparat cu Caesar, Tezeu cu Romulus si Demostene cu Cicero.

21. Annales de Tacit
In aceasta opera care s-a numit initial Ab Excessu Divi Augusti, Tacit prezinta evenimente din istoria imparatilor din dinastia iuliana. Lucrarea sa se remarca prin faptul ca acesta reuseste sa evidentieze calitatile oamenilor importanti din istorie printr-un stil concis dar si moralizator.
22. Meditatii de Marc Aureliu
Cartea imparatului roman Marc Aureliu se bazeaza pe filosofia acestuia despre viata. Lucrarea sa, care la inceput a avut titlul Catre mine insumi, cuprinde viziunea imparatului asupra importantei moralitatii in viata romanilor. Filosofia sa se bazeaza pe ideea conform careia omul poate obtine un echilibru interior numai respectand regulile morale si acceptand faptul ca moartea face parte din normalitate si din procesul de continua transformare a universului.
23. Scepticismul Pironian de Sextus Empiricus
In aceasta lucrare impartita in trei carti, autorul descrie filosofia scepticismului pironian, abordand teme precum logica, fizica si etica. Conform ideilor acestuia, suspendarea judecatii contribuie la formarea unei stari de netulburare.
24. Evanghelia Adevarului de Valentin
Aceasta lucrare este un text gnostic care probabil a fost scrisa in limba greaca intre anii 140 si 180 de catre Valentin. Ireneu de Lyon, un scriitor si parinte al Bisericii a criticat aceasta lucrare cu asprime considerand-o a fi o adevarata erezie. Evanghelia adevarului insista asupra faptului ca cunoasterea duce la salvarea sufletului pe cand ignoranta il incatuseaza.
25. Enneade de Plotin
Cartea lui Plotin este impartita in mai multe categorii, fiecare tratand alt subiect. Printre temele abordate de acesta se numara etica, sufletul, fizica si intelectul. In lucrarea sa sunt prezentate idei care fac parte din sistemul sau filosofic numit neoplatonism. Noul current intemeiat de catre acesta a avut o mare influenta asupra modului de gandire din antichitate.
26. Confesiuni de Augustin de Hipona
In lucrarea sa Augustin de Hipona sustine cautarea unei armonii intre ratiune si credinta, evidentiand faptul ca prin obtinerea acestui echilibru, omul incurajeaza formarea unei legaturi puternice cu divinitatea. Sfantul Augustin sugereaza ca ratiunea ofera omului sansa de a se apropia de Dumnezeu in masura in care aceasta sustine credinta.
27. Ghidul ratacitilor de Moise Maimonide
Ghidul ratacitilor este un tratat filosofic in care Maimonide impleteste iudaismul cu filosofia araba si greaca. Acesta a abordat mai multe teme care vizeaza misterele universului si ale divinitatii. Printre acestea se numara idolatria, angelologia, initierea si problema raului.

28. Cabala
Invataturile din filosofiei Cabalei sustin faptul ca scopul existentei umane este dat de revelatia divinitatii in viata oamenilor. Adeptii Cabalei insista asupra faptului ca exista mai multe lumi superioare, iar lumea infinitului, cea a Creatorului, este despartita de lumea in care traieste omul, motiv pentru care acesta trebuie sa gaseasca un mod de a accede la acea lume superioara.
29. Vechiul Testament
Vechiul Testament cuprinde mai multe scrieri sfinte care sunt comune crestinismului si iudaismului. Aceasta colectie de lucrari a fost numita Biblie datorita celor saptezeci de invatati evrei care au contribuit la traducerea sa in limba elena.
30. Summa Theologiae de Toma de Aquino
Summa Theologiae este una dintre cele mai cunoscute lucrari ale lui Toma de Aquino, fiind vestita pentru invataturile lui teologice prezentate. Scopul sau a fost initial sa ghideze teologii Bisericii Catolice. Subiectele abordate in carte se raporteaza la existenta lui Dumnezeu, creatie si la rolul omului pe aceasta lume.
31. Divina Comedie de Dante Alighieri
Divina Comedie este una dintre operele esentiale ale literaturii universale. Cartea prezinta calatoria lui Dante in Infern, Purgatoriu si apoi in Paradis. Titlul poemului se datoreaza finalului fericit al operei intrucat aceasta se termina cu ascensiunea in rai care simbolizeaza unirea lui Dante cu divinitatea. Opera lui Alighieri are un character moralizator, acesta adoptand o atitudine acida fata de imoralitate.
32. Elogiul Nebuniei de Erasmus din Rotterdam
Elogiul nebuniei este o opera dedicata lui Thomas Morus, in care Erasmus satirizeaza teologia scolastica. Opera vizeaza lipsa de moralitate a clerului, criticand in acelasi timp pasiunea cu care se dedica crestinul lui Dumnezeu si care este considerata a fi o “nebunie”. Erasmus incurajeaza studiul surselor originare ale crestinismului in timp ce atrage atentia asupra erorilor autoritatilor ecleziastice.
33. Despre captivitatea babilonica a Bisericii de Martin Luther
In cartea sa Martin Luther face o paralela intre perioada in care Ierusalimul a fost distrus iar poporul sau a devenit prizonierul armatelor babiloniene si perioada contemporana. Prin aceasta comparatie Luther sustine ca Evanghelia este tinuta drept prizoniera de catre Biserica din cauza faptului ca intelegerile biblice sunt respinse.

34. Gargantua si Pantagruel de Francois Rabelais
Gargantua si Pantagruel este o serie de cinci romane scrise in secolul al 16-lea in care este infatisata povestea a doi uriasi. Rabelais prezinta aventurile celor doi uriasi folosindu-se de un realism grotesc. Acesta evidentiaza prin comportamentul excentric al personajelor latura groteasca pe care de multe ori o dezvolta oamenii, opera sa avand un caracter moralizator.
35. Principele de Niccolo Machiavelli
Principele este o lucrare faimoasa prin intermediul careia Machiavelli prezinta o serie de reguli si sfaturi care ar trebui urmate de catre cel care guverneaza. Opera a fost dedicata lui Lorenzo al II-lea de Medici si a fost scrisa in timp de Machiavelli era exilat in San Casciano. Principele poate fi considerat un tratat despre putere in care autorul dezvaluie principiile care stau la baza unei bune guvernari.
36. Invatatura religiei crestine de Jean Calvin
Lucrarea publicata in anul 1536 evidentiaza importanta teologiei protestante pentru viata spirituala a credinciosilor. In cartea sa Calvin scrie despre relatia dintre creator si om, sustinand faptul ca “in crearea omului perfectiunile divine sunt cel mai bine infatisate”.
37. Despre miscarile de revolutie ale corpurilor ceresti de Nicolaus Copernic
Astronomul polonez Nicolaus Copernic a dezvoltat in aceasta lucrare teoria heliocentrica. Copernic a demonstrat in opera sa ca Pamantul se roteste in jurul Soarelui care se afla in centru. Ideile lui Copernic au fost dezaprobate de catre religie intrucat se credea ca Pamantul se afla in centrul Universului. Din acest motiv, Copernic si-a publicat lucrarea abia cand s-a aflat pe patul de moarte.
38. Eseuri de Michel de Montaigne
Lucrarea lui Montaigne cuprinde trei carti in care acesta abordeaza o varietate mare de subiecte. Eseurile se bazeaza pe concluziile la care a ajuns acesta in urma experientelor prin care a trecut de-a lungul vietii. Scopul lui Motaigne a fost sa descrie omul cu toate calitatile si defectele sale. Acesta adopta o atitudine sceptica fata de sentimentul de siguranta, sustinand relativitatea gandurilor in care omul nu trebuie sa se increada mereu.
39. Don Quijote de Miguel de Cervantes
Opera literara Don Quijote este conceputa ca o carte menita sa atraga atentia asupra comportamentului uman si asupra defectelor societatii spaniole. Cervantes prezinta aventurile lui Don Quijote care se lasa influentat de cartile citite, crezand ca este un adevarat cavaler. In ciuda faptului ca este considerat nebun de ceilalti, Don Quixote da dovada de noblete prin faptele sale vitejesti si prin ideile pe care le adopta.

40. Armonia lumii de Johannes Kepler
In cartea sa Kepler scrie despre armonia care se regaseste in formele geometrice si in fenomenele fizice. Se presupune ca acesta a inceput sa scrie lucrarea sa in 1599. Armonia lumii cuprinde teorii care ar putea dovedi ca la baza functionarii universului stau legi care se afla intr-un echilibru continuu.
41. Novum Organum de Francis Bacon
In opera sa Novum Organum Francis Bacon scrie despre ideile care stau la baza filosofiei empirice. Cartea sa se axeaza pe metoda sa inductiva la care apeleaza pentru intelegerea lumii si care se bazeaza pe analiza, comparatie, observatie si experiment. Bacon sustine ca exista mai multe forme de miscare in natura datorita faptului ca miscarea este o proprietate a materiei.
42. Editia princeps a pieselor lui William Shakespeare
Colectia cuprinde 36 de piese printre care se numara comedii, tragedii si drame istorice. Doi dintre colegii de teatru ai lui Shakespeare, John Heminges si Henry Condell, au publicat editia princeps a pieselor sale in 1623. Printre piesele faimoase se regasesc Visul unei nopti de vara, Negutatorul din Venetia, Henry al V-lea, Titus Andronicus, Hamlet, Othello si Macbeth.
43. Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii de Galileo Galilei
In lucrarea sa Galilei confirma teoriile lui Copernic, demonstrand ca intr-adevar Pamantul se invarte in jurul Soarelui. Cartea sa a fost scrisa in 1632 si se bazeaza pe comparatia dintre sistemul traditional ptolemaic si sistemul copernican. Lucrarea sa a fost interzisa la scurt timp dupa ce teoriile sale au fost publicate, acesta fiind acuzat de erezie.
44. Discurs asupra metodei de Rene Descartes
Tratatul filosofic al lui Descartes a fost publicat in 1637, fiind una dintre cele mai influente lucrari ale filosofiei moderne. Cartea abordeaza problema scepticismului care a fost dezbatuta in trecut de catre Sextus Empiricus si Michel de Montaigne. Pentru a adopta o viziune noua asupra lumii care sa nu fie afectata de prejudecati, metoda folosita de Descartes l-a determinat pe acesta sa se indoiasca de toate cunostintele pe care si le-a insusit pana atunci.
45. Leviatanul de Thomas Hobbes
In lucrarea sa Leviatanul, Hobbes prezinta teoria politica a iluminismului si anume contractualismul. Conform acestei teorii, omul trebuie sa renunte la o parte din libertatea sa cand se supune legii pentru a a putea evita conflictul si pentru a asigura pacea. Astfel in schimbul cedarii drepturilor omul are parte de protectia conducatorului sau.
46. Cugetari de Blaise Pascal
Lucrarea lui Pascal prezinta viziunea sa asupra suferintei si asupra credintei in Dumnezeu. In lucrarea sa filosofica, Pascal aduce dovezi in favoarea existentei lui Dumnezeu, apeland la o teorie a probabilitatilor. Acesta ajunge la concluzia ca omul are nevoie de existenta divinitatii pentru a putea gasi un echilibru intr-o lume care pare a fi haotica.

47. Etica de Baruch de Spinoza
Cartea lui Spinoza cuprinde cinci parti care trateaza atat existenta lui Dumnezeu cat si natura sufletului si sclavia umana. Filosofia sa este influentata de teoriile lui Hobbes si ale lui Descartes si sustine faptul ca legile naturii divine sunt necesare si stau la baza activitatii omului. Conform ideilor sale, cunoasterea este strans legata de iubirea fata de divinitate, intrucat intelectul ajuta omul sa inteleaga modul in care functioneaza lumea si sa fie astfel eliberat de pasiuni.
48. Calatoria pelerinului de John Bunyan
Alegoria faimoasa a puritanului englez John Bunyan incearca sa evidentieze faptul ca pelerinajul ii ofera crestinului posibilitatea de a avea acces la cunoasterea profunda pe masura ce avanseaza spiritual. De asemenea, opera insista asupra importantei greselilor si obstacolelor pentru evolutia omului care trebuie sa invete din experientele sale.
49. Principiile matematice ale filosofiei naturale de Isaac Newton
Lucrarea lui Newton cuprinde trei volume in care acesta scrie despre legile de miscare a corpurilor care stau la baza mecanicii clasice. In lucrarea sa cu caracter stiintific Newton ofera detalii si explicatii despre legile miscarilor planetelor din punct de vedere fizic si matematic, folosindu-se de teoriile lui Johannes Kepler.
50. Eseu asupra intelectului omenesc de John Locke
In lucrarea sa Locke abordeaza problema cunoasterii si a intelectului uman, sustinand faptul ca prin experienta senzoriala omul dobandeste cunostintele necesare. Lucrarea arata ca nu exista idei si principii innascute intrucat omul se naste doar cu capacitatea de cunoastere umana, mintea sa fiind lipsita de continut. Pentru Locke exista doua tipuri de experienta si anume senzatia, prin care omul se raporteaza la obiectele din lumea externa si reflectia, prin care au loc operatiile mintii.

51. Tratat asupra principiilor cunoasterii omenesti de George Berkeley
52. Lucrari de Gottfried Leibniz
53. Stiinta noua de Giambattista Vico
54. Tratat despre natura umana de David Hume
55. Enciclopedia de Denis Diderot
56. Dictionarul limbii engleze de Samuel Johnson
57. Candide de Voltaire
58. Bunul simt de Thomas Paine
59. Avutia natiunilor de Adam Smith
60. Istoria declinului si prabusirii Imperiului Roman de Edward Gibbon
61. Critica ratiunii pure de Immanuel Kant
62. Confesiuni de Jean-Jacques Rousseau
63. Reflectii asupra Revolutiei din Franta de Edmund Burke
64. Justitia politica de William Godwin
65. Eseu asupra principiului populatiei de Thomas Robert Malthus
66. O revendicare a drepturilor femeii de Mary Wollstonecraft
67. Fenomenologia spiritului de George Wilhelm Friedrich Hegel
68. Lumea ca vointa si reprezentare de Arthur Schopenhauer
69. Despre razboi de Carl von Clausewitz
70. Curs de filosofie pozitiva de Auguste Comte
71. Ori – ori de Søren Kierkegaard
72. Manifestul comunist de Karl Marx si Friedrich Engels
73. Despre datoria nesupunerii civice de Henry David Thoreau
74. Despre libertate de John Stuart Mill
75. Primul Principiu de Herbert Spencer
76. Experimente despre hibridizarea plantelor de Gregor Mendel
77. Razboi si pace de Leo Tolstoi
78. Tratat de electricitate si magnetism de James Clerk Maxwell
79. Asa grait-a Zarathustra de Friedrich Nietzsche
80. Pragmatism de William James
81. Mintea si societatea de Vilfredo Pareto
82. Relativitate: Teoria Speciala si Generala de Albert Einstein
83. Tipuri psihologice de Carl Jung
84. Eu si tu de Martin Buber
85. Procesul de Franz Kafka
86. Logica cercetarii de Karl Popper
87. Teoria generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor de John Maynard Keynes
88. Fiinta si neantul de Jean-Paul Sartre
89. Drumul catre servitute de Friedrich Hayek
90. 1984 de George Orwell
91. Al doilea sex de Simone de Beauvoir
92. Cybernetica de Norbert Wiener
93. Povestile lui Beelzebub nepotului sau de Georges Ivanovitch Gurdjieff
94. Investigatii filosofice de Ludwig Wittgenstein
95. Structuri sintactice de Noam Chomsky
96. Structura revolutiilor stiintifice de Thomas Kuhn
97. Mistica feminina de Betty Friedan
98. Carticica rosie a presedintelui Mao Zedong de Mao Zedong
99. Dincolo de libertate si demnitate de B. F. Skinner
100. Dincolo de principiul placerii de Sigmund Freud

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.ro



No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top-uri
Topul celor mai vandute carti in 2016

”De veghe în lanul de secară” de J.D. Salinger, editată de Polirom, ”Strania istorie a comunismului românesc (și nefericitele ei consecințe)”, de Lucian Boia, apărută la Humanitas, precum și ”Flash-uri din sens opus”, scrisă de polițistul Marian Godină și lansată de Curtea Veche Publishing, sunt printre cele mai vândute cărți …

Top-uri
Cele mai vandute carti din librarii: Cartile “Suge-o, Ramona!”, “Fluturi” si “Cincizeci de umbre ale lui Grey”

Volumele “Suge-o, Ramona! O poveste semi-amuzantă”, de Andrei Ciobanu, şi “Cincizeci de umbre ale lui Grey“, de E. L. James, se nără printre cele mai vândute cărţi din librarii, în luna februarie. În categoria autorilor români, în luna februarie, cea mai citită carte a fost controversata scriere a lui Andrei …

Articole
Cele mai ieftine eBook readere pe care să îți citești cărțile preferate

Cele mai ieftine eBook readere de pe piață sunt disponibile și în România, iar pasionații de lecturi digitale le pot cumpăra acum în preajma sărbătorilor. Cele mai ieftine eBook readere ar trebui să înceapă de undeva de la 100 de lei, aproximativ, până la sub 500 de lei. Vorbim de …