Cele mai bune cărți de business și antreprenoriat

Economie si Afaceri

Aproape orice consultant sau expert financiar recomanda clientilor sa investeasca si sa economiseasca inca din tinerete. Pe cat de importante sunt insa investitiile timpurii, la fel de importante sunt si investitiile inteligente.

Din acest motiv va prezint azi o lista cu cartile pe care o persoana care face primii pasi in investitii ar trebui sa le citeasca. Te invit să le lecturezi cu atenție, neapărat cu un caiet alături în care să notezi toate acele idei care sunt aplicabile și în afacerea ta.

  1. Mitul Întreprinzătorului,  Michael GerberMitul intreprinzatorului

Această carte demontează miturile care stau la baza pornirii unei afaceri şi prezintă diferite modalităţi prin care poţi trece peste obişnuitele presupuneri pentru a clădi un business de succes. Perioada de existenţă a unei afaceri este comparată cu viaţa unui om, din frageda copilărie până în perioada complexă a maturităţii. Este o carte scrisă pentru cei care vor să lucreze la afacerea lor, nu în afacerea lor.

  1. Start în Antreprenoriat ; Cristian Oneţiu start-in-antreprenoriat

Autorul prezintă viaţa unui antreprenor în trei etape: de la “a şti” la “a avea”, spre “a deveni”. În carte vei găsi 12 lovituri de ciocan care te “deşteaptă” pentru că antreprenoriatul se învaţă. Vei termina lectura cu mai multe motive să începi o afacere decât ai crede, iar dacă ai deja o afacere, probabil vei găsi motive să o duci la nivel de excelenţă. Aceasta este o carte pentru antreprenori, nu despre antreprenori.

  1. Cele 7 Deprinderi ale Oamenilor Eficare; Stephen Covey  cele-7-deprinderi-ale-persoanelor-eficace-lectii-importante-pentru-schimbarea-personala-editia-2015_1_fullsize

Această carte vorbeşte despre valorile la care oamenii de succes se aliniază, acţiune care ulterior se traduce într-un stil de viaţă prosper şi mulţumitor. Este o lectură obligatorie dacă eşti interesat de evoluţia personală. Cu ajutorul acestei cărţi vei construi un sistem, un flux logic care va duce la schimbarea la nivel de individ şi societate. Sistemul are la bază 7 deprinderi cheie explicate si exemplificate pe larg de Covey.

  1. Antreprenoriat; Marius Ghenea antreprenoriat-_-ghenea

Experienţa ultimilor 20 de ani de antreprenoriat făcut de Marius Ghenea se află între coperţile acestei cărţi pe care el o numeşte “proiect de suflet”. Informaţiile sunt utile pentru fiecare persoană care are implicaţie directă în mediul antreprenorial, indiferent de poziţia ocupată. De la start-up, până la sfârşitul afacerii din perspectivă antreprenorială, toate informaţiile sunt prezentate din perspectiva experienţelor autorului.

  1. Şcoala de Afaceri; Robert Kiyosaki scoala-de-afaceri_kiyosaki

Află care sunt adevăratele valori ale unei afaceri de marketing în reţea. Autorul îşi permite să fie puţin obiectiv legat de acest subiect pentru că nu şi-a câştigat averea şi prestigiul dintr-o astfel de reţea, dar prezintă cei 3 paşi esenţiali pentru a avea succes în această ramură. Îmbogăţirea este descrisă nu ca scop în sine, ci ca mijloc de atingere a pragului de libertate financiară. Surprinzător… nu cei mai inteligenţi oameni devin bogaţi, ci aceea care ştiu să aibă vise măreţe, construiesc planuri pentru a le realiza şi trec la acţiune.

  1. Antreprenoriatul; Michael E. Gordon antreprenoriatul-transforma-ti-ideile-in-masini-de-facut-bani_1_fullsize

Abecedarul afacerilor în stilul Trump – de succes – este construit în această carte. Întreaga colecţie a fost redactată de un grup de specialişti, printre care şi Donald Trump, iar majoritatea exemplelor oferite sunt luate din experienţa de business a acestuia. Această lectură face toţi banii pentru cine vrea să îşi ezvolte afacerea, fără a avea masterate sau doctorate. Conţinutul se bazează pe singurul lucru pe care cititorii nu îl pot obţine din şcoală – experienţa.

  1. De la idee la bani; Napoleon Hill de-la-idee-la-bani_hill

Este cea mai cunoscută lucrare a lui Napoleon Hill şi prezintă metodele folosite de cei mai de succes 500 de oameni ai timpurilor autorului (~1937) – aici includem politicieni de top, oameni ce au cunoscut succesul financiar pe atunci, scriitori, atleţi, inventatori şi alte categorii. Deseori această carte este comparată cu o carte de vizită pentru cineva care a cunoscut succesul în urma aplicării metodelor regăsite în această lucrare.

  1. Dă Lovitura; Gary Vaynerchuk da-lovitura_vaynerchuk

Cât de tare îţi doreşti să ai succes? Poţi dormi noaptea sau eşti frământat de astfel de gânduri? Ce ai face pentru a trăi după propriile reguli? Gary tratează viitorul fiecărui cititor din perspectiva propriei vocaţii. Pune accent în mare măsură pe lucrurile la care eşti bun şi pe care le poţi face în mod autentic, fiind tu. În carte vei găsi şi povestea de viaţă a autorului, din care vei afla ce înseamnă visul american pentru o familie din Belarus.

  1. Excelenţa în afaceri; Jim Collins excelenta-in-afaceri_collins

Aici vei găsi analiza a peste 1400 de companii (inclusiv cele din Fortune 500) pentru a descoperi excelenţa în afaceri. Rezultatul: doar 11 companii au îndeplinit criteriile de excelenţă în afaceri. Află care sunt aceste criterii şi implementează sistemele necesare în business-ul tău pentru a ajunge la nivelul dorit. Jim Collins este unul dintre cei mai citiţi autori de literatură economică din lume, cartea de faţă fiind o dovadă a abilităţilor acestuia.

  1. Guerrilla Marketing; Jay Conrad Levinson marketing-de-gherila

Este considerată obligatorie pentru oamenii de marketing, fiind una din cărţile care te învaţă cum bugetele mici de marketing ale unor firme aflate la început de drum, pot concura cu bugetele enorme de marketing ale giganţilor din piaţă – totul pornind de la creativitate. Marketingul de gherilă este copia luptei de gherilă, în care un grup mic de soldaţi se foloseşte de mobilitate pentru a câştiga teren în faţa unei armate numeroase.

  1. Drive, Ce anume te motivează cu adevărat; Daniel Pink drive_pink

Există motivaţia intrinsecă şi motivaţie extrinsecă, ambele determinate de anumite caracteristici pe care le vei găsi explicate în “Drive”. Majoritatea oamenilor cred că motivarea are directă legătură cu pedepsele sau recompensele pe care şi le impun, iar autorul vine cu altă părere – secretul satisfacţiei şi performanţelor ridicate stă în nevoia profund umană de a dirija propriile vieţi, de a învăţa şi crea lucruri noi, de a deveni mai buni. Te va ajuta să îţi răspunzi la întrebarea “De ce?”

  1. Cartea despre Vânzări; Tom Hopkins cartea-despre-vanzari_hopkins

Orice antreprenor trebuie să ştie să vândă. Această carte ţine locul unui curs intensiv de vânzări care îţi dezvăluie toate instrumentele de care ai nevoie pentru a-ţi creşte semnificativ veniturile. Tom garantează o creştere a veniturilor de 60% în medie, dacă tehnicile din carte sunt aplicate întocmai. Este pasul pe care orice profesionist trebuie să o parcurgă după ce a hotărât să renunţe la mediocritate.

  1. Biblia Vânzărilor; Jeffrey Gitomer biblia-vanzarilor_gitomer

Apare în foarte multe “top 10 cărţi” şi nu pe nedrept. Este un ghid clasic de introducere în arta vânzărilor şi prezintă numeroase tehnici prin care autorul însuşi a ajuns pe culmile succesului în domeniul vânzărilor. Este o carte care defineşte domeniul vânzărilor, mărturiile care stau la baza acestei afirmaţii venind de la sute de mii de vânzători care au avut rezultate în urma aplicării învăţăturilor din carte.

  1. Fă-ţi o Firmă, Vinde-o şi Îmbogăţeşte-te!; Joe John Duran fa-ti-o-firma-vinde-o

Ce face un antreprenor în serie? O firmă, pe care o vinde, iar apoi se îmbogăţeşte. Majoritatea antreprenorilor îşi stabilesc obiective pe care nu le atin niciodată şi sfârşesc obosiţi în goana după realizări, iar în tot acest timp există alţi antreprenori care îndeplinesc obiective intermediare, iar apoi vând afacerile şi se îmbogăţesc. Cei mai mulţi sunt frustraţi de munca grea pe care trebuie să o depună pentru a obţine un venit decent. Această carte este un ghid pentru crearea unei companii valoroase pe care, apoi, să o poţi vinde la un preţ foarte bun.

  1. Săptămâna de lucru de 4 ore; Tim Ferriss  saptamana-de-lucru-de-4-ore_ferriss

Cartea militează pentru generaţia noilor “bogătaşi”, cei care au renunţat la programul de lucru standard de la birou şi încă au capacitatea de a-şi atinge obiectivele măreţe trăind momentul. În carte vei găsi o formulă de lucru în 4 paşi, cu ajutorul căreia îţi poţi construi un plan de acţiune, scopul final fiind să ajungi la programul de lucru şi stilul de viaţă pe care ţi le doreşti cu adevărat.

  1. The Lean Startup; Eric Ries the-lean-startup

Scopul acestei lucrări este de a ajuta orice startup să se transforme într-o afacere solidă bazată pe un model de business sănătos. Conceptele prezentate se bazează pe procesul de producţie slab şi pe dezvoltarea agilă bazată întotdeauna pe feedback-ul primit în timp real de la clienţi. Eficienţa este împuternicită de numeroasele stuii de caz prezentate din perioada ultimilor ani.

  1. The Art of Start; Guy Kawasaki  the-art-of-the-start

De ce ai nevoie pentru a începe? Cum construieşti o prezentare de succes? Cum construieşti o companie sănătoasă? Cum dezvolţi un brand puternic? Acestea sunt doar câteva aspecte tratate în această carte. Vei găsi o scurtă privire de ansamblu asupra aspectelor cruciale de la pornirea unui business până la momentul în care acesta funcţionează la viteză maximă. Este o resursă grozavă, indiferent dacă vrei să conduci o companie precum Microsoft sau vrei să creezi o organizaţie non-profit care va schimba lumea.

18. Manifestul Motivaţiei; Brendon Burchard brendon-burchard-manifest-pentru-motivatie

Cartea explică în detaliu forţele fundamentale care guvernează alegerile unui om şi modul în care ele fie ne ajută să ne depăşim limitele, fie ne împiedică să ne atingem obiectivele. Vei găsi paşi concreţi pe care îi poţi face pentru a fi inspirat şi motivat pentru a trăi o viaţă mai fericită. Aceşti paşi sunt structuraţi în 9 etape expuse în mod autentic pentru ca tu să ajungi la rezultat în urma aplicării lor.

19. Alege-te pe tine însuți; James Altucher  james-altucher-alege-te-pe-tine-insuti

Cartea poate părea, la prima vedere, un autentic manifest pentru egoism înalțat la rang de lege. În fond este un strigăt de luptă pentru fiecare dintre noi, pentru a ne recâștiga viața, libertatea și bucuria de a trăi. A trăi simplu, autentic și profund cele mai puternice și eliberatoare sentimente: iubirea și compasiunea. Un exercitiu puternic de reconstrucție a propriei identități, la adăpost de dorințele și impulsurile celor din jurul nostru.

20. Un Singur Lucru; Gery Keller and Jay Papasan  un-singur-lucru_keller

Autorii acestei cărţi te vor ajuta să descoperi cel mai important obiectiv al tău, iar apoi îţi vor pune la dispoziţie instrumentele necesare pentru a se asigura că vei atinge acel obiectiv folosindu-ţi în mod productiv timpul. Cartea demontează foarte multe mituri despre productivitate, care, de fapt, stau la baza rezultatelor noastre slabe. Asaltul zilnic de e-mailuri, telefoane, întâlniri şi lucruri de terminat are o soluţie – un singur lucru.

21. Psihologia Persuasiunii; Robert B. Cialdini  psihologia-persuasiunii_cialdini

În Psihologia Persuasiunii vei găsi explicate în detaliu principiile persuasiunii care ne fac să spunem da, incluzând cazurile în care acestea sunt folosite împotriva noastră în diferite medii, de către diferiţi profesionişti. Cunoscând aceste principii vei putea să le foloseşti la rândul tău pentru a-i face pe alţii să spună da, şi foarte important – vei şti cum să te aperi de ele când alţii le folosesc.

22.  Inteligența financiară;  Karen Berman, Joe Knight, John Case  inteligenta-financiara-ghidul-managerului

Este îndeobște cunoscut că afacerile mor în primul rând din lipsă de bani, sau științific cashflow negativ. Dacă ești proprietar de afacere sau manager ai cu siguranță nevoie să înțelegi poezia cifrelor și modul în care acestea se agregă în situațiile financiare. O carte de căpătâi în biblioteca unui profesionist în business pentru că explică pe înțelesul tuturor cum se formează profiturile companiei și ce le poate influența în sens pozitiv sau negativ.

Dacă mai știi și alte titluri relevante care te-au ajutat să vezi cu alți ochi antreprenoriatul și performanța în business, te rog să împărtășești și cu noi aceste lucruri printr-un comentariu la acest articol.

Alte carti de investitii gasiti aici: librarie.net; libris.robookcity.ro

Past performance is not an indication of future results. Also, leveraged products can carry a high degree of risk. eToro offers protective measures to manage risk effectively, but in rare occasions it is possible to lose more money than invested. This content is for information and educational purposes only and should not be considered investment advice nor portfolio management.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.ro



No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Economie si Afaceri
Cartea Standardul Bitcoin de Saifedean Ammous (în limba română)

Cartea care a convins companii precum TESLA si MicroStrategy ca Bitcoin reprezinta asigurarea unui viitor mai bun Standardul Bitcoin este o carte non-tehnica scrisa special pentru persoanele care vor sa inteleaga rolul pe care il are Bitcoin in lume. O istorie a banilor care incepe inca din perioada preistorica pana …

Economie si Afaceri
Învață să ai ÎNCREDERE DEPLINĂ ÎN SINE și bucură-te de rezultate remarcabile!

Cartea “Secretele supreme ale încrederii depline în sine“ sau in engleza “The ultimate secret of total self-confidence“ scrisă de către Dr. Robert Anthony ne readuce aminte sau ne face să conștientizăm faptul că viața noastră este suma gândurilor pe care le avem și nu o consecință a circumstanțelor exterioare cărora tindem …

Economie si Afaceri
Cartea “Cum cresc brandurile”: Ceea ce specialiștii în marketing nu știu

Legea „pericolului dublu” ne spune că, atunci când cota de piață a brandurilor crește, și clientela lor se mărește. Această creștere a bazei de clienți s-ar putea datora îmbunătățirii strategiei de atragere a clienților, dar ar putea fi și rezultatul reducerii numărului de clienți care migrează. O realitate a marketingului este că pierzi clienți în fiecare an. Dacă …