Retete din bucataria marocana

Retete

O masa marocana va va surprinde întotdeauna printr-o diversitate de arome, gusturi si texturi. Bucataria de aici este la fel de variata precum cultura. Influentele diferitelor popoare se pot înca citi printre mirodeniile care se perinda prin farfurii. Bucatariile berbera, araba, maura, turca si evreiasca sunt doar câteva dintre sursele carora Marocul le datoreaza bogatia gustului sau. Iata câteva arome pe care le veti simti cu siguranta: chimen (kamoun), ghimbir, sofran, scortisoara (karfa), piper, susan, maghiran, coriandru (kasbour), busuioc, lamâie, usturoi, miere. Putine mese fara cuscus, orez, linte si naut! Cu exceptia Ramadanului, prânzul este masa principala din cursul unei zile. Înainte de traditionala tocanita tanjine, marocanii întotdeauna servesc o salata. Pâinea este de asemenea foarte importanta. Ea este folosita pe post de tacâm, pentru ca aici se manânca cu mâna, dupa cum probabil deja stiti. Cuscusul, ingredient de origine berbera, însoteste cel mai adesea carnea de miel sau cea de pui. Dulciurile fac si ele parte din meniul traditional.

Doua dintre cele mai cunoscute prajituri sunt kaab el ghzal si halwa shebakia, prima este preparata din migdale si alune, iar a doua are în componenta susan si miere si se manânca cu precadere în timpul postului musulman. Cum conform religiei musulmane, consumul de alcool este interzis, marocanii beau mult ceai, ceai de menta, de cele mai multe ori. Prepararea acestuia este considerata o arta, iar consumarea lui alaturi de prieteni este unul dintre ritualurile cele mai importante din viata de zi cu zi.

Pâna si turnarea în cesti are ceva special: se folosesc anumite ceainice argintii cu gât lung din care ceaiul este varsat în pahare colorate, de sus, de la câteva zeci de centimetri, în doua etape. Toate acestea pentru ca marocanii cred ca astfel bautura lor va fi mult mai aerata si mai aromata. Marocanilor le place ceaiul foarte dulce si ca dovada a aprecierii acestui ingredient, batrânii spun ca odata zaharul conic era parte din zestrea fiecarei fete. Strazile din Maroc sunt pline cu ceea ce am putea numi fast-food-uri. Doar ca, spre deosebire de tarile vestice, aici acesta nu este de loc un obicei modern, ci o traditie. Unul dintre sandviciurile locale se numeste bocadillo, a fost adus aici de spanioli si contine, pe lânga bagheta de rigoare, salata si ton sau omleta.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.ro



No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Retete
272 – Preparate din peste, moluste si crustacee

Am ales sã începem seria cãrtilor de retete culinare ce vã propunem în aceastã colectie, nu cu supe sau aperitive, cum se servese la masã, ci cu aceste delicii, cu adevãrat sãnãtoase si pentru cã “mincinosi” sunt destui si pentru cã este un aliment care are (si) o încãrcãturã religioasã, …

Retete
Retete din bucataria libaneza

Considerată una dintre cele mai sănătoase bucătării de pe Glob, bucătăria libaneză se remarcă în primul rând prin diversitate. Se pară că întreaga istorie a ţării şi-a pus amprenta pe modul de gătire al libanezilor. Diferitele tradiţii religioase ale acestei ţări, precum şi clima atipică dau preparatelor de aici un …

Retete
Retete pentru sarbatori si mese festive

Retete pentru sarbatori si mese festive. Daca vreti sa va impresionati oaspetii, inspirati-va pentru pregatirea mesei din minighidul “Retete pentru sarbatori si mese festive”. In paginile lui veti gasi 160 de retete speciale pentru ocazii deosebite, recomandate de bucatari vestiti. Cu doar 7,00 RON, puteti sa va uimiti si musafirii …