Lev Tolstoi: Google celebreaza printr-un logo special 186 de ani de la nasterea lui Lev Tolstoi

Articole

LEV TOLSTOI. Contele Lev Nicolaevici Tolstoi, sau Lev Nicolaevici Tolstoi, a fost un scriitor rus. LEV TOLSTOI, sarbatorit de Google printr-un Doodle la 186 de ani de la nastere, este considerat unul dintre cei mai importanti romancieri ai lumii.

LEV TOLSTOI. Nascut in 9 septembrie 1828, pe mosia Iasnaia Poliana din Rusia, LEV TOLSTOI inceteaza din viata in data de 20 noiembrie 1910, la Astapovo.

LEV TOLSTOI. Alaturi de Fiodor Dostoievski, LEV TOLSTOI este unul dintre cei mai importanti si de seama reprezentanti ai “varstei de aur a literaturii ruse”, inceputa in 1820, cu primele scrieri ale lui Puskin si terminata in 1880, cu ultimele lucrari ale lui Dostoievski.

LEV TOLSTOI. Cele mai iubite, dar si importante romane ale lui LEV TOLSTOI sunt “Razboi si pace” si “Anna Karenina”, acestea avand o mare influenta si la dezvoltarea romanului pe plan mondial.

LEV TOLSTOI. Credintele si idelile filozofice si eseistice ale lui LEV TOLSTOI sunt cunoscute sub denumirea de “tolstoism”.

LEV TOLSTOI. Adancimea viziunii, acuitatea observatiei sociale si psihologice, sentimentul tragicului si omenescului, prin toate acestea s-au facut remarcate operele lui LEV TOLSTOI, care au atins pana acum milioane de cititori din intreaga lume.

LEV TOLSTOI. Pe langa cariera de romancier, LEV TOLSTOI s-a impus in epoca si ca eseist si dramaturg, dar si ca reformator in domeniul educatiei. LEV TOLSTOI este unul dintre cei mai cunoscuti membri ai familiei TOLSTOI, o familie ruseasca veche si aristocrata.

LEV TOLSTOI. Spre sfarsitul vietii, LEV TOLSTOI s-a impus si ca fervent comentator al invataturilor lui Hristos, in sensul lor social, pacifist si nemediat de vreo putere lumeasca.

LEV TOLSTOI. Ideile lui LEV TOLSTOI despre rezistenta nonviolenta – idei expuse in opere precum “Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru” – au avut un profund impact asupra unor personalitati importante in istorie, ca Martin Luther King sau Ghandi.

LEV TOLSTOI. In data de 20 noiembrie 1910, LEV TOLSTOI moare, certat cu Biserica Ortodoxa si doborat de pneumonie. Aristocratul LEV TOLSTOI a avut parte de o inmormantare simpla.

LEV TOLSTOI. Efigia lui LEV TOLSTOI a fost imprimata pe o moneda ruseasca din aur.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Black Friday: Cărți la reduceri de până la 95%!

Pregateste-te pentru seri relaxante, cu lecturi captivante, in anotimpul rece. Comanda acum, titluri exceptionale la preturi accesibile. Descopera unde gasesti cele mai mari reduceri la carti de Black Friday: Elefant.ro ofera discount de pana la 80% la carti de top fictiune, dezvoltare personala, istorie, psihologie, biografie si memorii, business, spiritualitate, …

Articole
BLACK FRIDAY 2019. Ce să nu cumperi pentru a nu lua țeapă

Black Friday 2019 România se organizează în data de 22 noiembrie. Conform tradiției americane, Black Friday 2019 este în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie (Ziua Recunoștinței), adică pe 29 noiembrie 2019. Black Friday 2019, ziua cu cele mai mari reduceri din an, se anunță a fi …

Articole
Vrei să citești o carte WOW ? Încearcă cartea “Fizica povestită” în 648 de pagini a lui Cristian Presură!

Einstein spunea odată că lucrul cel mai de neînţeles este că lumea poate fi înţeleasă. Ciudat, nu? Ne-am fi aşteptat ca lumea să fie o colecţie haotică de întâmplări singulare şi complet imprevizibile, un univers în care se poate întâmpla orice şi oricând. Dar universul îşi are legile lui, pe …