Lucrările lui Harari îți vor forma o nouă perspectivă asupra istoriei

Articole

Sapiens ne-a arătat de unde venim. Homo Deus ne arată încotro ne îndreptăm, iar 21 de lecții pentru secolul XXI va reveni la probleme actuale cu impact global. Vei porni prin a afla mai multe despre Homo Sapiens – chiar din vremea când Pământul avea cel puțin șase specii de oameni – urmând să afli mai multe despre ceea ce Harari consideră a fi următorul pas în evoluția omului și anume Homo Deus.

Sapiens îți va deschide ochii cu privire la originea noastră, pe când Homo Deus îți va trasa direcția în care se îndreaptă umanitatea.: cenzură și dezinformare, știri false, relevanța religiilor ori a națiunilor, educația, ignoranța, războiul și terorismul.

Vezi lista de carte ale lui Harari!

21 de lecții pentru secolul XXI face lumină în privința unora dintre cele mai presante chestiuni de pe agenda globală actuală. Cum facem față epidemiei de știri false? Mai sunt relevante națiunile și religiile? Ce ar trebui să ne învățăm copiii? De ce trece democrația liberală printr-o criză? Este iminent un nou război mondial?

Ce înseamnă ascensiunea lui Donald Trump? Ce civilizație domină lumea – Occidentul, China, islamul? Europa ar trebui să-și deschidă porțile imigranților? Poate naționalismul să rezolve problemele legate de inegalitate și de schimbare climatică? Ce ar trebui să facem în privința terorismului?

Yuval Noah Harari este doctor absolvent al prestigioasei Universități Oxford din 2002, născut în Haifa, Israel și profesor al departamentului de Istorie în cadrul Universității din Ierusalim.

Cercetarea sa se concentrează pe întrebări macro-istorice precum: Care este relația dintre istorie și biologie? Care este diferența esențială dintre Homo sapiens și alte animale? Există dreptate în istorie? Are istoria o direcție?

Au devenit oamenii mai fericiți de-a lungul istoriei? Care sunt întrebările de natură etică pe care le ridică ascensiunea științei și a tehnologiei în secolul XXI?

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Ține pasul cu cărțile bune – cărți reduse de Black Friday

Black Friday, evenimentul de reduceri cel mai cunoscut și așteptat din toată lumea, nu este doar despre tehnologie și electrocasnice. Știm că aceste produse au fost motorul campaniei încă de la începuturi, însă lucrurile au început să se schimbe în ultimii ani. Astăzi, reducerile de Black Friday sunt mai diversificate …

Articole
Regele Charles al III-lea, prima apariţie de la publicarea cărţii lui Harry. Unde a mers monarhul

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii şi-a făcut prima sa apariţie joi, în Scoţia, de la publicarea cărţii de memorării a fiului său, prinţul Harry, în care acesta din urmă face o serie de acuzaţii la adresa familiei regale britanice, informează DPA. În cartea sa “Spare”, Harry divulgă faptul …

Articole
Reduceri la carti Black Friday – Vezi ofertele

Acum este momentul sa-ti extinzi biblioteca si cunostintele! De Black Friday, te surprindem cu oferte ca la carte! Descopera editurile cu cele mai atragatoare preturi, in cadrul celui mai asteptat eveniment de cumparaturi online din an. Elefant.ro si-a inceput activitatea ca librarie online, iar din dragoste pentru rasfoire, de Black …