Sute de cărţi, furate din librării în 2012. Care au fost cele mai râvnite volume

Articole

Românii vor să citească, dar nu şi să plătească pentru cărţi sau să meargă la bibliotecă. Aşa că aleg furtul. Anul trecut, sute de volume au dispărut de pe rafturile librăriilor. Pedeapsa însă este la fel de mare ca pentru orice altă hoţie: până la zece ani de închisoare.

În 2011, românii au fost în totalitate vrăjiţi de cartea “Mănâncă, roagă-te, iubeşte!”, încât au uitat să o plătească. 49 de exemplare au dispărut, ca prin minune, de pe rafturi.

Furturile, însă, nu s-au oprit aici. 42 de exemplare din “Amurg” parcă s-au evaporat dintr-un singur lanţ de librării. Apoi, pe locul trei în preferinţele intelectualilor cleptomani s-a aflat volumul pentru copii “Elefantul cu pătrăţele”, o carte care costă puţin peste 4 lei.

În procente, 80% dintre cei care au încercat să-şi însuşească cărţi fără să le plătească au ajuns la poliţie. Anul trecut, hoţii au fost mai mulţi ca niciodată, spun librarii.

“Există o boală care se numeşte cleptomanie şi, oricât de neplăcut ar fi, să ne raportăm la ea este o realitate”, a declarat Mariana Stanciu, sociolog.

Mai există şi o a treia categorie: cei care nu pot trăi fără cartea respectivă, însă nu şi-o permit. Chiar dacă scopul este unul nobil, în cazul de faţă cultualizarea, furtul tot furt rămâne şi, de cele mai multe ori, se pedepseşte cu închisoarea.

Cele mai furate cărţi în 2012:

1. “Mănâncă, roagă-te, iubeşte!” – 49 bucăţi

2. “Amurg” – 42 bucăţi

3. “Elefantul cu pătrăţele” – 39 bucăţi

4. “Secretele succesului” –  31 bucăţi

5. “Şi am spus da, o poveste de iubire” – 31 bucăţi

6. “Viaţa nu-i crotiă după calapod” – 31 bucăţi

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Black Friday: Cărți la reduceri de până la 95%!

Pregateste-te pentru seri relaxante, cu lecturi captivante, in anotimpul rece. Comanda acum, titluri exceptionale la preturi accesibile. Descopera unde gasesti cele mai mari reduceri la carti de Black Friday: Elefant.ro ofera discount de pana la 80% la carti de top fictiune, dezvoltare personala, istorie, psihologie, biografie si memorii, business, spiritualitate, …

Articole
BLACK FRIDAY 2019. Ce să nu cumperi pentru a nu lua țeapă

Black Friday 2019 România se organizează în data de 22 noiembrie. Conform tradiției americane, Black Friday 2019 este în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie (Ziua Recunoștinței), adică pe 29 noiembrie 2019. Black Friday 2019, ziua cu cele mai mari reduceri din an, se anunță a fi …

Articole
Vrei să citești o carte WOW ? Încearcă cartea “Fizica povestită” în 648 de pagini a lui Cristian Presură!

Einstein spunea odată că lucrul cel mai de neînţeles este că lumea poate fi înţeleasă. Ciudat, nu? Ne-am fi aşteptat ca lumea să fie o colecţie haotică de întâmplări singulare şi complet imprevizibile, un univers în care se poate întâmpla orice şi oricând. Dar universul îşi are legile lui, pe …