Cartea „Indignaţi-vă” scrisă de nonagenarul Stéphane Hessel, un fenomen editorial

Articole

O carte de câteva zeci de pagini, scrisă de un bătrânel necunoscut de 93 de ani, care nu conţine sex, glume şi nici măcar un mesaj prea original. Un dezastru editorial? Nu, mai degrabă un fenomen editorial. Aşa îşi încep articolul jurnaliştii de la The Independent care descriu in termeni pozitivi, ba chiar entuziaşti, cartea „Indignez vous!” (Indignaţi-vă), care poartă semnătura nonagenarului Stéphane Hessel.

Volumul, care costă numai 3 euro, a fost vândut în peste 600.000 de exemplare în numai trei luni, în timp ce alte 200.000 îşi aşteaptă rândul la imprimerie. Manifestul către „o revoltă paşnică”, aşa cum numeşte Hessel volumul pe care l-a scris, a reuşit să se claseze pe primul loc în topul celor mai vândute cărţi în perioada Crăciunului în Franţa.

Succesul extraordinar al cărţii poate fi interpretat în mai multe moduri. În timp ce unii spun că popularitatea volumului se poate datora preţului accesibil, reprezentanţii editoriali susţin că mesajul este cel care a atins un punct sensibil al publicului din Franţa şi din întreaga lume.

În cartea sa, Stéphane Hessel atacă dictatura pieţelor financiare, prăpastia dintre bogaţi şi săraci, dar şi modul în care sunt trataţi de către Israel palestinienii din Gaza. Hessel apreciază însă câteva progrese remarcabile în istoria ultimului secol precum: sfârşitul Apartheidului, căderea Zidului Berlinului şi decolonizarea.

Stéphane Hessel s-a născut în 1917, la Berlin, într-o familie de evrei. În 1937, acesta a devenit cetăţean francez şi s-a implicat în mişcarea de Rezistenţă în anii ocupaţiei naziste. Hessel a reuşit să scape cu viaţă din lagărele de concentrare de la Buchenwald şi Dora, a fost diplomat, iar în 1948 s-a numărat printre intelectualii care au redactat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Ține pasul cu cărțile bune – cărți reduse de Black Friday

Black Friday, evenimentul de reduceri cel mai cunoscut și așteptat din toată lumea, nu este doar despre tehnologie și electrocasnice. Știm că aceste produse au fost motorul campaniei încă de la începuturi, însă lucrurile au început să se schimbe în ultimii ani. Astăzi, reducerile de Black Friday sunt mai diversificate …

Articole
Regele Charles al III-lea, prima apariţie de la publicarea cărţii lui Harry. Unde a mers monarhul

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii şi-a făcut prima sa apariţie joi, în Scoţia, de la publicarea cărţii de memorării a fiului său, prinţul Harry, în care acesta din urmă face o serie de acuzaţii la adresa familiei regale britanice, informează DPA. În cartea sa “Spare”, Harry divulgă faptul …

Articole
Reduceri la carti Black Friday – Vezi ofertele

Acum este momentul sa-ti extinzi biblioteca si cunostintele! De Black Friday, te surprindem cu oferte ca la carte! Descopera editurile cu cele mai atragatoare preturi, in cadrul celui mai asteptat eveniment de cumparaturi online din an. Elefant.ro si-a inceput activitatea ca librarie online, iar din dragoste pentru rasfoire, de Black …