Cartea „Indignaţi-vă” scrisă de nonagenarul Stéphane Hessel, un fenomen editorial

Articole

O carte de câteva zeci de pagini, scrisă de un bătrânel necunoscut de 93 de ani, care nu conţine sex, glume şi nici măcar un mesaj prea original. Un dezastru editorial? Nu, mai degrabă un fenomen editorial. Aşa îşi încep articolul jurnaliştii de la The Independent care descriu in termeni pozitivi, ba chiar entuziaşti, cartea „Indignez vous!” (Indignaţi-vă), care poartă semnătura nonagenarului Stéphane Hessel.

Volumul, care costă numai 3 euro, a fost vândut în peste 600.000 de exemplare în numai trei luni, în timp ce alte 200.000 îşi aşteaptă rândul la imprimerie. Manifestul către „o revoltă paşnică”, aşa cum numeşte Hessel volumul pe care l-a scris, a reuşit să se claseze pe primul loc în topul celor mai vândute cărţi în perioada Crăciunului în Franţa.

Succesul extraordinar al cărţii poate fi interpretat în mai multe moduri. În timp ce unii spun că popularitatea volumului se poate datora preţului accesibil, reprezentanţii editoriali susţin că mesajul este cel care a atins un punct sensibil al publicului din Franţa şi din întreaga lume.

În cartea sa, Stéphane Hessel atacă dictatura pieţelor financiare, prăpastia dintre bogaţi şi săraci, dar şi modul în care sunt trataţi de către Israel palestinienii din Gaza. Hessel apreciază însă câteva progrese remarcabile în istoria ultimului secol precum: sfârşitul Apartheidului, căderea Zidului Berlinului şi decolonizarea.

Stéphane Hessel s-a născut în 1917, la Berlin, într-o familie de evrei. În 1937, acesta a devenit cetăţean francez şi s-a implicat în mişcarea de Rezistenţă în anii ocupaţiei naziste. Hessel a reuşit să scape cu viaţă din lagărele de concentrare de la Buchenwald şi Dora, a fost diplomat, iar în 1948 s-a numărat printre intelectualii care au redactat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Black Friday: Cărți la reduceri de până la 95%!

Pregateste-te pentru seri relaxante, cu lecturi captivante, in anotimpul rece. Comanda acum, titluri exceptionale la preturi accesibile. Descopera unde gasesti cele mai mari reduceri la carti de Black Friday: Elefant.ro ofera discount de pana la 80% la carti de top fictiune, dezvoltare personala, istorie, psihologie, biografie si memorii, business, spiritualitate, …

Articole
BLACK FRIDAY 2019. Ce să nu cumperi pentru a nu lua țeapă

Black Friday 2019 România se organizează în data de 22 noiembrie. Conform tradiției americane, Black Friday 2019 este în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie (Ziua Recunoștinței), adică pe 29 noiembrie 2019. Black Friday 2019, ziua cu cele mai mari reduceri din an, se anunță a fi …

Articole
Vrei să citești o carte WOW ? Încearcă cartea “Fizica povestită” în 648 de pagini a lui Cristian Presură!

Einstein spunea odată că lucrul cel mai de neînţeles este că lumea poate fi înţeleasă. Ciudat, nu? Ne-am fi aşteptat ca lumea să fie o colecţie haotică de întâmplări singulare şi complet imprevizibile, un univers în care se poate întâmpla orice şi oricând. Dar universul îşi are legile lui, pe …