Sute de cărţi, furate din librării în 2012. Care au fost cele mai râvnite volume

Articole

Românii vor să citească, dar nu şi să plătească pentru cărţi sau să meargă la bibliotecă. Aşa că aleg furtul. Anul trecut, sute de volume au dispărut de pe rafturile librăriilor. Pedeapsa însă este la fel de mare ca pentru orice altă hoţie: până la zece ani de închisoare.

În 2011, românii au fost în totalitate vrăjiţi de cartea “Mănâncă, roagă-te, iubeşte!”, încât au uitat să o plătească. 49 de exemplare au dispărut, ca prin minune, de pe rafturi.

Furturile, însă, nu s-au oprit aici. 42 de exemplare din “Amurg” parcă s-au evaporat dintr-un singur lanţ de librării. Apoi, pe locul trei în preferinţele intelectualilor cleptomani s-a aflat volumul pentru copii “Elefantul cu pătrăţele”, o carte care costă puţin peste 4 lei.

În procente, 80% dintre cei care au încercat să-şi însuşească cărţi fără să le plătească au ajuns la poliţie. Anul trecut, hoţii au fost mai mulţi ca niciodată, spun librarii.

“Există o boală care se numeşte cleptomanie şi, oricât de neplăcut ar fi, să ne raportăm la ea este o realitate”, a declarat Mariana Stanciu, sociolog.

Mai există şi o a treia categorie: cei care nu pot trăi fără cartea respectivă, însă nu şi-o permit. Chiar dacă scopul este unul nobil, în cazul de faţă cultualizarea, furtul tot furt rămâne şi, de cele mai multe ori, se pedepseşte cu închisoarea.

Cele mai furate cărţi în 2012:

1. “Mănâncă, roagă-te, iubeşte!” – 49 bucăţi

2. “Amurg” – 42 bucăţi

3. “Elefantul cu pătrăţele” – 39 bucăţi

4. “Secretele succesului” –  31 bucăţi

5. “Şi am spus da, o poveste de iubire” – 31 bucăţi

6. “Viaţa nu-i crotiă după calapod” – 31 bucăţi

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Ține pasul cu cărțile bune – cărți reduse de Black Friday

Black Friday, evenimentul de reduceri cel mai cunoscut și așteptat din toată lumea, nu este doar despre tehnologie și electrocasnice. Știm că aceste produse au fost motorul campaniei încă de la începuturi, însă lucrurile au început să se schimbe în ultimii ani. Astăzi, reducerile de Black Friday sunt mai diversificate …

Articole
Regele Charles al III-lea, prima apariţie de la publicarea cărţii lui Harry. Unde a mers monarhul

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii şi-a făcut prima sa apariţie joi, în Scoţia, de la publicarea cărţii de memorării a fiului său, prinţul Harry, în care acesta din urmă face o serie de acuzaţii la adresa familiei regale britanice, informează DPA. În cartea sa “Spare”, Harry divulgă faptul …

Articole
Reduceri la carti Black Friday – Vezi ofertele

Acum este momentul sa-ti extinzi biblioteca si cunostintele! De Black Friday, te surprindem cu oferte ca la carte! Descopera editurile cu cele mai atragatoare preturi, in cadrul celui mai asteptat eveniment de cumparaturi online din an. Elefant.ro si-a inceput activitatea ca librarie online, iar din dragoste pentru rasfoire, de Black …