Sute de cărţi, furate din librării în 2012. Care au fost cele mai râvnite volume

Articole

Românii vor să citească, dar nu şi să plătească pentru cărţi sau să meargă la bibliotecă. Aşa că aleg furtul. Anul trecut, sute de volume au dispărut de pe rafturile librăriilor. Pedeapsa însă este la fel de mare ca pentru orice altă hoţie: până la zece ani de închisoare.

În 2011, românii au fost în totalitate vrăjiţi de cartea “Mănâncă, roagă-te, iubeşte!”, încât au uitat să o plătească. 49 de exemplare au dispărut, ca prin minune, de pe rafturi.

Furturile, însă, nu s-au oprit aici. 42 de exemplare din “Amurg” parcă s-au evaporat dintr-un singur lanţ de librării. Apoi, pe locul trei în preferinţele intelectualilor cleptomani s-a aflat volumul pentru copii “Elefantul cu pătrăţele”, o carte care costă puţin peste 4 lei.

În procente, 80% dintre cei care au încercat să-şi însuşească cărţi fără să le plătească au ajuns la poliţie. Anul trecut, hoţii au fost mai mulţi ca niciodată, spun librarii.

“Există o boală care se numeşte cleptomanie şi, oricât de neplăcut ar fi, să ne raportăm la ea este o realitate”, a declarat Mariana Stanciu, sociolog.

Mai există şi o a treia categorie: cei care nu pot trăi fără cartea respectivă, însă nu şi-o permit. Chiar dacă scopul este unul nobil, în cazul de faţă cultualizarea, furtul tot furt rămâne şi, de cele mai multe ori, se pedepseşte cu închisoarea.

Cele mai furate cărţi în 2012:

1. “Mănâncă, roagă-te, iubeşte!” – 49 bucăţi

2. “Amurg” – 42 bucăţi

3. “Elefantul cu pătrăţele” – 39 bucăţi

4. “Secretele succesului” –  31 bucăţi

5. “Şi am spus da, o poveste de iubire” – 31 bucăţi

6. “Viaţa nu-i crotiă după calapod” – 31 bucăţi

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookLand.ro

Nemira.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
#cărți – Diferența între Hardcover și Paperback – Voi cum le preferați

De ce vă întreb asta? Pentru că m-am confruntat cu problema aceasta atunci când am vrut să plec în vacanţă şi am realizat că actuala carte pe care o citesc ar ocupa foarte mult şi ar cântări cam un kilogram, însumând cele 1300 de pagini. De asemenea, un alt motiv …

Articole
Harta Răzuibilă a României – Cadoul perfect de CENTENAR

La mulți ani, România! Pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire, Harta Răzuibilă a României este disponibilă astăzi, 1 decembrie, la prețul promoțional de 99 de lei. Am creat Harta Răzuibilă a României din dragoste pentru frumusețile prea puțin apreciate ale țării noastre, ca să-ți amintească de …

Articole
Scriitori de CENTENAR! Reduceri de până la 30% la CĂRȚI scrise de autori români din ultimii 100 de ani

Pentru noi Centenar înseamnă 100 de ani de literatură, în care nume mai mult sau mai puțin cunoscute lumii de peste hotarele României, așa cum a fost ea întregită în 1918, ne-au adus nouă, românilor, o masă critică pe care să o împărțim în favoriți și favorite. Care este poetul …