Vrei să citești o carte WOW ? Încearcă cartea “Fizica povestită” în 648 de pagini a lui Cristian Presură!

Articole

Einstein spunea odată că lucrul cel mai de neînţeles este că lumea poate fi înţeleasă. Ciudat, nu?

Ne-am fi aşteptat ca lumea să fie o colecţie haotică de întâmplări singulare şi complet imprevizibile, un univers în care se poate întâmpla orice şi oricând. Dar universul îşi are legile lui, pe care oamenii de ştiinţă încearcă să le descopere.

Aşa începe una dintre cele mai captivate cărţi pe care le puteţi citi despre fizica, fie că aceasta a fost sau nu, obiectul dumneavoastră preferat sau nu atunci când eraţi în şcoală. Este vorba despre cartea ”Fizica povestită” scrisă de Cristian Presură şi apărută la editua Humanitas.

Cartea Fizica povestită poate fi cumpărată de la eMag.ro, Librarie.netLibris.ro sau Carturesti.ro.

De puţine ori fizica se numără printre materiile preferate de şcolari iar unii dintre ei ajunşi adulţi mai au şi acum coşmaruri cu teorii şi formule imposibil de înţeles, şi un profesor care stă ameninţător cu stiloul în mână şi care abia aşteaptă să vă strice o zi, o săptămână şi chiar o vacanţă cu o notă proastă. Dar, dacă vă veţi începe să citiţi cartea lui Cristian Presură veţi începe să înţelegeţi noţiuni precum modelul standard, unificarea interacţiilor din natură, materia şi energia întunecată, găurile negre etc.

Majoritatea savanţilor, în general şi a fizicienilor şi matematicienilor în special atunci când se apucă să scrie astfel de carţi nu rezistă tentaţiei de a folosi un limbaj matematic autotcuprinzator, cu multe formule uneori greu de digerat pentru nespecialişti.

Cartea lui Cristian Presură este cu atât mai valoroasă cu cât se adresează în egală măsură unui cititor neavizat şi unuia bun cunoscător al formalismului matematic, care nu acceptă uşor afirmaţii fără demonstraţie. Asa că, parafrazându-l pe Richard Feynman putem spune că există două modalităţi de a studia fizica: fie urmaţi cursurile unei facultăţi de fizică fie citiţi această carte.

Însă şi viaţa autorului ar putea fi subiectul unei cărţi: Cristian Presură a urmat studiile facultăţilior de fizică si electrotehnică, a lucrat apoi la Institutul de Fizică Atomică unde a studiat proprietăţile laserilor cu medii active solide. A obţinut doctoratul în fizică la Universitatea din Grotingen, Olanda, şi a publicat numeroase articole în reviste de specialitate.

În prezent este cercetător la Compania Philips şi s-a specializat în domeniul senzorilor medicali, este autor a numeroase articole pe teme stiinţifice şi a obţinut deja câteva brevete de invenţie. Iar la toate acestea, pot spune că în curând, s-a mai adăugat ceva: calitatea de scriitor a cărui carte nu o veţi lăsa din mână până când nu veţi întoarce şi ultima pagină.

Librarii recomandate de noi:


Librarie.net

Carturesti.ro

Libris.ro

BookZone.ro

eMag.ro

BookCity.roNo Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole
Black Friday: Cărți la reduceri de până la 95%!

Pregateste-te pentru seri relaxante, cu lecturi captivante, in anotimpul rece. Comanda acum, titluri exceptionale la preturi accesibile. Descopera unde gasesti cele mai mari reduceri la carti de Black Friday: Elefant.ro ofera discount de pana la 80% la carti de top fictiune, dezvoltare personala, istorie, psihologie, biografie si memorii, business, spiritualitate, …

Articole
BLACK FRIDAY 2019. Ce să nu cumperi pentru a nu lua țeapă

Black Friday 2019 România se organizează în data de 22 noiembrie. Conform tradiției americane, Black Friday 2019 este în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie (Ziua Recunoștinței), adică pe 29 noiembrie 2019. Black Friday 2019, ziua cu cele mai mari reduceri din an, se anunță a fi …

Articole
Zilele Elefant: Reduceri de peste 90% la CĂRȚI, PARFUMURI, OCHELARI DE SOARE și CEASURI

Elefant împlinește 9 ani! Le urăm și noi la mulți ani, le mulțumim pentru minunatele campanii la cărți și le dorim să facă tot mai mulți cititori fericiți. Pentru a marca aceasta aniversarea, Zilele Elefant.ro vin cu oferte excelente la zeci de mii de produse. Reducerile ajung până la 80%, …